Pensiile si toate obligatiile sociale vor fi distribuite pana la 15 aprilie? GREVA la Posta Romana

pensii platite pana la 15 apriliegreva la posta romanaposta romana greva 2024
Pensiile si toate obligatiile sociale vor fi distribuite pana la 15 aprilie? GREVA la Posta Romana
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca toate pensiile si toate obligatiile sociale vor fi distribuite asa cum trebuie pana la 15 aprilie, sustine directorul general al companiei Posta Romana, Valentin Stefan. Aceste afirmatii vin ca urmare a amenintarii cu greva din partea sindicalistilor.
 
"Greva de avertisment a adus sub 10% dintre salariati. Deci sub 10% dintre salariatii Postei au fost in greva de avertisment. Credeti ca poate fi o greva constituita si declansata de sub 10% dintre salariatii unei companii? Nici macar toti membrii de sindicat, toti membrii SLPR nu au intrat in greva. Deci de aceasta vin in fata dumneavoastra, de acesta transmit acest mesaj de incredere pentru ca sunt convins, pe baza acestor informatii, pa baza acestor rezultate, ca pana la 15 aprilie toate pensiile, toate obligatiile sociale vor fi distribuite asa cum trebuie", a spus Valentin Stefan, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit Agerpres.
 
Acesta a mai declarat ca miercuri (n.n. 27 martie) este programata o mediere intre companie si sindicalisti de catre ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan-Gruia Ivan. Valentin Stefan a mentionat ca ministrul Cercetarii a mai reusit sa faciliteze medieri intre conducerea companiei si sindicat. Totodata, seful CNPR a aratat ca, in cazul in care se ajunge la o intelegere, se poate semna in aceeasi zi contractul colectiv de munca.
 
Director Postei a vorbit in cadrul conferintei despre nemultumirile sindicalistilor:
 
"Contractul colectiv de munca a expirat la 1 februarie. Conform legii, am demarat procedurile de negociere in luna decembrie. Au existat mai multe intalniri. Noi am invitat sindicatul sa participe de 47 de ori, sindicatul s-a prezentat de 7 ori in acest interval. Discutiile au fost destul de sterile pentru ca nu am reusit sa spargem aceasta prima revendicare in care sindicatul solicita 250 de milioane de lei in plus la fondul de salarii. Noi le spunem ca nu avem banii acestia, compania chiar nu are, e o companie care se autofinanteaza, iar pe de alta parte nu ne permite legea bugetului de stat", a spus Valentin Stefan.
 
Stefan a mai adaugat ca sunt mai multe restrictii legislative, iar compania nu poate trece peste prevederile legale, asa cum era de asteptat:
 
"Ce a tinut de noi, si anume cresterea fondului de salarii la nivel maxim, am facut deja in ianuarie. Am crescut bugetul de salarii cu 106 milioane de lei, din care 56 de milioane au fost puse in cresteri salariale in luna ianuarie. Restul ii tinem sa vedem ce se intampla in vara: creste salariul minim, cu cat creste, cati salariati vor fi impactati de acest lucru. Indiferent de raspunsurile la aceste intrebari, banii pe care ii avem ii intoarcem catre salariati in mariri salariale. Motiv pentru care am propus sindicatului sa maximizeze aceasta libertate bugetara si sa ofere in medie o marire de 250 de lei colegilor din companie, la discretia lor. Adica cum vor sa-i impartim, asa ii impartim, acesta este bugetul, acesta este media, 250 de lei", a concluzionat Valentin Stefan.
 
Va reamintim ca pe 20 martie, membrii Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) au intrerupt lucrul timp de doua ore, in aproape toate oficiile postale din tara, ca urmare a grevei de avertisment anuntata in prealabil de sindicat. Ca urmare, Consiliul de Administratie al Companiei Nationale "Posta Romana" a aprobat o crestere a fondului de salarii la nivelul maxim prevazut de lege, respectiv cu aproximativ 105 milioane de lei, in propunerea de buget de venituri si cheltuieli pe 2024 inaintata Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii (MCID)...mai multe informatii pe infoinstitutii >>>
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii platite pana la 15 apriliegreva la posta romanaposta romana greva 2024

Data aparitiei: 27 Martie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pensiile si toate obligatiile sociale vor fi distribuite pana la 15 aprilie? GREVA la Posta Romana Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]