Un salariat temporar are dreptul la deduceri personale?

21 Februarie 2011
21 Februarie 2011
codul munciisalariat temporaragent de munca temporaraCIM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Conform prevederilor din Codul muncii, munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care, din dispozitia agentului de munca temporara, presteaza munca in favoarea unui utilizator.
 
Salariatul temporar este persoana incadrata la un angajator agent de munca temporara, pus la dispozitie unui utilizator pe durata necesara in vederea indeplinirii unor anumite sarcini precise si cu caracter temporar.
 
Prin urmare, contractul incheiat intre agentul de munca temporara si persoana care presteaza munca in favoarea unui utilizator, desi are un caracter aparte, este un contract individual de munca.
 
Prin urmare, in calitate de salariat, persoana care presteaza munca in favoarea unui utilizator, are dreptul la deduceri in conditiile prevazute de art. 56 din Codul fiscal si normele metodologice care reglementeaza aceasta deducere, ca oricare alt salariat.
 
Astfel, in temeiul art. 56 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, deducerea se acorda la locul unde salariatul are functia de baza, indiferent de tipul/felul contractului individual de munca (CIM) incheiat.
 
Exceptia de la acordarea deducerii personale este prevazuta la art. 56 alin. (8) din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si se refera la personalul trimis in misiune permanenta in strainatate.
 
Deducerea personala este stabilita in functie de venitul brut lunar din salarii realizat la functia de baza de catre contribuabil si numarul de persoane aflate in intretinerea acestuia.
 
In concluzie, salariatul temporar are dreptul la deduceri in acelasi conditii ca oricare salariat incadrat in temeiul altui tip de contract individual de munca (CIM).

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]