Munca prin agent de munca temporara - structura, documente si pasii care trebuie urmati

Isabela Alexe
Isabela Alexe
12 Iulie 2022
12 Iulie 2022
Isabela Alexe
Isabela Alexe
munca prin agent de munca temporaraagent de munca temporaraart 88 codul muncii
Munca prin agent de munca temporara - structura, documente si pasii care trebuie urmati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va reamintim ca munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.
 
"S.R.L. cu sediul in Romania cu obiect de activitate leasing de personal, platitor de impozit profit si de TVA, doreste sa factureze serviciile de inchiriere personal catre societatea mama cu sediul Elvetia. Societatea doreste si sa ramburseze angajatilor cheltuielile efectuate de acestia si sa le acorde diurna. Vor fi si acestea facturate catre clientul din Elvetia. Va rugam sa ne prezentati cum ar fi mai bine structura de facturare catre societatea mama privind cele mentionate mai sus. Salariatii sunt angajati pe societatea din Romania, toate cheltuielile atat cu salariatii cat si celelalte sunt pe societatea din Romania. Care este structura acestei activitati, ce documente/contracte trebuie intocmite intre societati, salariati, etc.? Va rugam toate aspectele de care trebuie sa tinem cont!"
 
Raspunsul specialistului: 
 
Structura expusa de dvs inteleg ca implica 4 parti:
 
1.Societatea din Romania - agent de munca temporara
2. Societatea mama din Elvetia
3.Clientul – utilizatorul
4. Salariatii
 
Conform art. 88 din Codul muncii:
 
(1) Munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.
 
Prin urmare, in desfasurarea muncii prin agent de munca nu exista o a patra parte, in speta societatea mama din Elvetia care inteleg ca nu ea are calitagtea de utilizator. Astfel, acest gen de munca implica trei parti: agent de munca temporara, utilizator, salariat temporar.
 
Inteleg ca societatea din Romania este un agent de munca temporara autorizat. Aceasta societate incheie cu salariatii contract de munca temporara. Apoi incheie cu un utilizator (clientul) contract de punere la dispozitie. Acestui utilizator ii va factura pretul stabilit in contract. Pretul va fi astfel stabilit in contractul de punere la dispozitie astfel incat sa acopere toate cheltuielile cu salariatii ; remuneratie, diurna, transport, cazare, etc.
 
Societatea mama din Elvetia poate pune la dispozitia unui utilizator salariatii proprii si nu salariatii societatii din Romania.
 
Un raspuns valabil la data de 11.07.2022, oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]