Obtinerea autorizatiei pentru un agent de munca TEMPORARA. Contract de munca temporara pentru angajatii detasati in strainatate?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
25 Iunie 2018
25 Iunie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
contract de munca temporaraagent de munca temporara
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va readucem aminte ca, potrivit art. 88 din Codul muncii, munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.


Ai nevoie de un model pentru un contract de munca temporara?

" Data incheierii contractului .............................
 
Partile contractului:
 
Agent de munca temporara persoana juridica cu sediul in................................, str. ........................... nr. ......, sector/judet ............., inregistrata la Registrul Comertului/autoritatile administratiei publice din ...................... sub nr. J.../..../..., C.U.I. ......................, telefon ...................., reprezentata legal prin dna/dl ....... in calitate de director general/administrator...vezi modelul de munca temporara integral >>>




Iata o speta intalnita pe PortalCodulMuncii.ro: "Am obtinut cod CAEN 7820 - activitati de contractare, pe baze temporare a personalului din data de 17.07.2017. Cu privire la indeplinirea conditiilor de functionare, specifice pt. fiecare autoritate publica, activiteatea declarata, incadrata in clasa CAEN: 7022 - Activitati de consultanta si management si 7820 - Activitati de contractare, pe baze temporare. Jumatate din personal lucreaza la sediul firmei iclusiv eu si avand functia de inspector resurse umane si jumatate se afla detasati in Germania. In momentul de fata avem pt. tot personalul intocmite contracte individuale de munca. A fost transmis din Germania, ca de acum sa intocmim contracte de munca temporare pentru urmatorii angajati detasati, deoarece au obinut autorizatia de munca temporara si de la finante a obtinut recunoasterea muncii temporare. Intrebarea mea este incetam contractul individual si la personalul detasat existent si sa incheiem un contract de munca temporara si daca da cu ce data? Exemplu - incetez contractul individual de munca care este activ din 2011 cu 28.06.2018 si cu 28.06.2018 intocmesc contract de munca temporara? Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez corect."


Raspunsul specialistilor:


Astfel, in cazul muncii prin agent de munca temporara se incheie contract de munca temporara. Acest contract de munca temporara se incheie in baza contractului de punere la dispozitie pe care agentul de munca temporara il incheie cu utilizatorul.
In situatia in care, personalul a fost detasat in Germania inseamna ca intre angajatorul care ii detaseaza pe salariati si angajatorul la care sunt detasati salariatii a fost incheiat un contract de prestari servicii. Acest contract de prestari servicii a stat la baza detasarii.

IMPORTANT!

Consideram ca NU trebuie incetate contractele de munca si incheiate contracte de munca temporara pentru prestarea de catre salariati a activitatii pe care au prestat-o pana acum in baza actului de detasare.

Insa exista si posibilitatea incetarii contractelor individuale de munca si incheierea unor contracte de munca temporara. Daca se alege aceasta varianta, contractele de munca temporara se incheie cu inceperea activitatii la data la care inceteaza contractele individuale de munca anterioare respectiv: data incetare CIM 28.06.2018 data incepere activitate contract de munca temporara 28.06.2018.

Contractele de munca temporara trebuie sa fie incheiate in baza unui contract de punere la dispozitie cu un utilizator.


Sursa: PortalCodulMuncii



NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]