Contributiile sociale platite de angajator in 2018 vor fi de 2,25% din salariul brut

contributii sociale 225% angajatoricas si cass angajatitrecere contributii sociale angajat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In contextul mutarii contributiilor sociale de la angajator la angajat se vor produce anumite schimbari, avand in vedere noile masuri adoptate de Guvern prin OUG, in cadrul unei sedinte care a avut loc in data de 8 noiembrie.

In acest context, contributiile sociale care urmeaza sa fie achitate de angajator in 2018 vor fi de 2,25% din salariul brut.

Acesta este rezultatul negocierilor cu sindicatele, desi acestea au dorit ca procentul sa fie mai mare, conform unor declaratii de presa facute de Ionut Misa, ministrul Finantelor.


"Procentul de 2,25% care ramane in sarcina angajatorului este rezultatul negocierilor si discutiilor cu sindicatele, care au solicitat sa ramana si in sarcina angajatorului o obligatie la bugetul de stat. Solicitarea sindicatelor era ca acest procent sa fie mai mare. In schimb, dupa analize si calcule, am urmarit sa mentinem cheltuiala angajatorului la acelasi nivel si am introdus un procent mai mic decat cel solicitat de sindicate", a explicat Misa, potrivit Agerpres.

Cum vor fi distribuitii acesti bani? Ministrul a da lamuriri, in acest sens: "20% va merge intr-un cont distinct in bugetul de stat, 20% in bugetul asigurarilor pentru somaj, 5% in sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, 40% la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate pentru concediile medicale si 15% la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, "a carui obligativitate este data de o directiva europeana".


De ce noua contributie asiguratoare pentru munca, in valoare de 2,25%, ar putea creste fiscalitatea

Contributia asiguratorie pentru munca in cota de 2,25% datorata de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora este dezaprobata de Consiliul National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Va reamintim ca, potrivit modificarilor Codului Fiscal, incepand cu 1 ianuarie contributiile sociale trec in seama angajatilor. De asemenea, conform unei OUG, nivelul contributiilor scade la 37,25% de la 39,25%.

Cu alte cuvinte, se transfera catre salariat 20 de puncte, din totalul de 22,75% contributii datorate de angajator...citeste mai multe despre modificarile fiscale aici >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contributii sociale 225% angajatoricas si cass angajatitrecere contributii sociale angajat

Data aparitiei: 09 Noiembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Contributiile sociale platite de angajator in 2018 vor fi de 2,25% din salariul brut Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]