Protest organizat de Cartel Alfa. Sindicalistii se opun transferului CAS si CASS

Mara Dobrin
Mara Dobrin
04 Octombrie 2017
04 Octombrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
cas si cass 2017cas si cass angajati 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Asa cum a mentionat in urma cu cateva zile, Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa au sustinut un protest in Piata Victoriei din Bucuresti, in fata Guvernului, in data de 4.10.2017.

Cateva mii de oameni au venit pentru a-si striga nemultumirea legata de masura de trecere a contributiilor sociale de la angajator la angajat. Peste cei 3.500 de protestatari doresc si deblocarea negocierii si incheierii contractelor colective de munca la toate nivelurile, plecand de la propunerea comuna de modificare a Legii 62/2011 a celor cinci confederatii sindicale, informeaza Agerpres.

Nemultumirile angajatilor si a sindicalistilor sunt legate si de Legea salarizarii bugetare si Legea dialogului social:

"Sigur ca avem nemultumiri cu privire la Legea 153/2017, legea salarizarii din sistemul public, precum si la Legea 62/2011, legea dialogului social. Cu privire la salarizare este clar ca prin acest transfer de contributii vor fi neutralizate acele cresteri sau majorari de 25% la brut. In net, ele vor fi neutralizate, nu va fi niciun fel de majorare. Practic, militarii, politistii, nu vor fi beneficiari ai acestei legi", afirma presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna.


Se vor micsora salariile nete? Cum se poate evita aceasta chestiune si ce presupune ca CAS si CASS sa treaca la angajat?


Doar in contexul in care angajatul va dori majorarea salariului brut al angajatului acesta va ramane cu aceeasi suma in mana. In acest fel va putea fi compensata trecerea contributiilor de la angajator la angajat.


Potrivit studiului realizat de PwC Romania: "Conform prevederilor legale actuale, angajatorii din mediul privat nu pot fi obligati sa modifice nivelurile salariale, decat pentru salariatii platiti la nivelul salariului minim pe economie, contractele de munca fiind intelegeri private, iar statul nu poate impune modificarea acestora fara acordul partilor", noteaza compania de consultanta, citata de Agerpres...citeste mai multe aici >>>



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]