De ce romanii vor lucra cu 5 zile pe an mai mult, pentru statul roman

Isabela Alexe
Isabela Alexe
26 Iunie 2018
26 Iunie 2018
Isabela Alexe
Isabela Alexe
contributii sociale 2018salariu mediu pe economieziua libertatii fiscale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ca revolutia fiscala a produs multe modificari care afecteaza si piata muncii din Romania nu mai este un secret pentru nimeni, asa se face ca salariatii romani vor munci 5 zile pe an in plus pentru...statul roman. De ce?

Pentru ca "salariatul mediu roman a "castigat" inca cinci zile in care lucreaza pentru stat, adica 201 de zile pentru plata darilor la stat si doar 164 de zile pentru el insusi. Abia incepand cu data de 21 iulie salariatul mediu roman munceste pentru el insusi si familia lui. Cu alte cuvinte, peste jumatate din an romanul munceste pentru stat. Din aceasta perspectiva, a omului care munceste, trebuie analizate rezultatele modificarilor fiscale", a explicat Andreea Paul, presedintele INACO - Initiativa pentru Competitivitate, intr-un comunicat publicat de AGERPRES.

In acest context, salariatul roman va lucra 5 zile in plus pentru stat, iar aceasta este o urmare a revolutiei fiscale petrecute la inceputul anului, atunci cand contributiile sociale au trecut de la angajator la angajat. Asa ca, ziua libertatii fiscale va fi 21 iulie, moment in care romanul va incepe sa lucreze pentru el insusi. Anul trecut aceasta data a coincis cu 15 iulie, a mai precizat Andreea Paul.


Presedintele INACO a mai declarat ca acest calcul a fost facut pentru un angajat care castiga un salariu mediu pe economie, dupa ce a platit toate darile catre statul roman, inclusiv TVA pentru cheltuirea respectivului castig salarial.


Fara doar si poate ca anul 2018 a debutat cu nenumarate modificari legislative care vizeaza atat Codul Fiscal cat si Codul Muncii, iar angajatorii ar trebui sa fie la curent cu toate aceste schimbari.

Ca urmare a trecerii contributiilor sociale din sarcina angajatorului in sarcina salariatului au fost adoptate nenumarate noi reguli privind salarizarea si contributiile fiscale:


Toate aceste modificari sunt explicate, comentate si analizate in Consilierul - Codul muncii >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]