Pentru ca "salariatul mediu roman a "castigat" inca cinci zile in care lucreaza pentru stat, adica 201 de zile pentru plata darilor la stat si doar 164 de zile pentru el insusi. Abia incepand cu data de 21 iulie salariatul mediu roman munceste pentru el insusi si familia lui. Cu alte cuvinte, peste jumatate din an romanul munceste pentru stat. Din aceasta perspectiva, a omului care munceste, trebuie analizate rezultatele modificarilor fiscale", a explicat Andreea Paul, presedintele INACO - Initiativa pentru Competitivitate, intr-un comunicat publicat de AGERPRES.
In acest context, salariatul roman va lucra 5 zile in plus pentru stat, iar aceasta este o urmare a revolutiei fiscale petrecute la inceputul anului, atunci cand contributiile sociale au trecut de la angajator la angajat. Asa ca, ziua libertatii fiscale va fi 21 iulie, moment in care romanul va incepe sa lucreze pentru el insusi. Anul trecut aceasta data a coincis cu 15 iulie, a mai precizat Andreea Paul.
Presedintele INACO a mai declarat ca acest calcul a fost facut pentru un angajat care castiga un salariu mediu pe economie, dupa ce a platit toate darile catre statul roman, inclusiv TVA pentru cheltuirea respectivului castig salarial.
Fara doar si poate ca anul 2018 a debutat cu nenumarate modificari legislative care vizeaza atat Codul Fiscal cat si Codul Muncii, iar angajatorii ar trebui sa fie la curent cu toate aceste schimbari.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ca urmare a trecerii contributiilor sociale din sarcina angajatorului in sarcina salariatului au fost adoptate nenumarate noi reguli privind salarizarea si contributiile fiscale:
Toate aceste modificari sunt explicate, comentate si analizate in Consilierul - Codul muncii >>>