Asa se face ca protestele continua la nivel de tara, angajatii fiind ingrijorati de faptul ca salariile le vor fi miscorate, odata cu aceasta masura fiscala. Pe de alta parte, Guvernul declara ca acest lucru nu se va petrece.
Blocul National Sindical (BNS) va continua protestele, avand in vedere ca Executivul a decis sa sustina transferul contributiilor sociale "aproape exclusiv in sarcina salariatilor", conform unui comunicat de presa remis de Agerpres.
In cursul zile de 7 noiembrie Dacia, pe platforma Mioveni, a inceput protestele, iar actiuni similare vor fi programate pana la data de 15 noiembrie 2017.
Joi, 9 noiembrie, incepand cu ora 15:00, circa 1.000 de membri BNS vor protesta la Oradea, in fata sediului Prefecturii Bihor, iar de la ora 16:00 aproximativ 1.500 de sindicalisti vor porni in mars de la Gara de Sud din Ploiesti pana la Prefectura Prahova.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Un numar de 1.500 de membri de sindicat vor protesta la Timisoara, in fata sediului Prefecturii Timis, pe 10 noiembrie, iar in data de 15 noiembrie, incepand cu ora 16:00, aproape 1.000 de participanti vor protesta la Cluj Napoca.
"Actiunile de protest au ca tema centrala transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, dar vizeaza si teme de interes pentru organizatiile membre BNS, cum ar fi modificarea legii 62/2011 privind dialogul social sau constructia autostrazii Pitesti — Sibiu", explica BNS.
De ce noua contributie asiguratoare pentru munca, in valoare de 2,25%, ar putea creste fiscalitatea
Va reamintim ca, potrivit modificarilor Codului Fiscal, incepand cu 1 ianuarie contributiile sociale trec in seama angajatilor. De asemenea, conform unei OUG, nivelul contributiilor scade la 37,25% de la 39,25%.
Cu alte cuvinte, se transfera catre salariat 20 de puncte, din totalul de 22,75% contributii datorate de angajator.
Asadar, 35% din salariul brut vor fi contributii retinute de angajator pentru salariat, iar contributiile de 2,75% ramase in seama angajatorului, scad la 2,25% si vor acoperi riscurile de somaj, accidente de munca, concediu medical, etc...citeste mai multe despre CAS si CASS aici >>>