Dreptul salariatului la concediu de odihna in cazul suspendarii CIM din initiativa angajatorului

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
22 Iunie 2016
22 Iunie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
suspendare cimconcediu odihnacontrol judiciardrepturi salariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Suspendarea contractului individual de munca poate interveni prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti, in conditiile prevazute de lege.

Astfel, art. 52 din Codul Muncii precizeaza situatiile in care contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului, dupa cum urmeaza:

- in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;

- pe durata detasarii;

- pe durata suspendarii de catre autoritatile competente a avizelor, autorizatiilor sau atestarilor necesare pentru exercitarea profesiilor.

Va reamintim faptul ca, incepand din 2016, contractul individual de munca nu mai poate fi suspendat pe durata cercetarii disciplinare prealabile.

Potrivit art. 52 alin. (1) lit. c1) din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in cazul in care impotriva salariatului s-a luat, in conditiile Codului de procedura penala, urmatoarele masuri:

- controlul judiciar ori controlul judiciar pe cautiune, daca in sarcina acestuia au fost stabilite obligatii care impiedica executarea contractului de munca

- arestul la domiciliu, iar continutul masurii impiedica executarea contractului de munca.

Asadar, in ceea ce priveste suspendarea contractului individual de munca in temeiul art. 52 alin. (1) lit c1) din Codul muncii pe o perioada de 60 de zile, in conformitate cu prevedrile art. 49, salariatul nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat.

Dupa cum stiti, alineatul (4) al art. 49 din Codul Muncii prevede faptul ca in situatia suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]