legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Model decizie suspendare CIM din initiativa angajatorului: intrerupere temporara activitate. Somaj tehnic

decizie suspendare contractsuspendare cim angajatorsomaj tehnicintrerupere activitate temporara
Model decizie suspendare CIM din initiativa angajatorului: intrerupere temporara activitate. Somaj tehnic
Regasiti mai jos un model de decizie individuala de suspendare CIM din initiativa angajatorului ca urmare a intreruperii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca (somaj tehnic). 
 
 
Decizia Nr. ……. /……………..
 
Avand in vedere Nota de fundamentare nr. …….. din data de …….., cu privire la raportul economic si situatia ………….. la nivelul …………………..,
 
in temeiul dispozitiilor art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile ulterioare,
Directorul general al …………………….. in baza art. xx din actul constitutiv
 
DECIDE
 
 
Art. 1.incepand cu data de ………., doamnei/domnului ……………….. avand functia de ……………………… in cadrul …………, i se suspenda contractul individual de munca inregistrat la Inspectoratul teritorial de munca cu numarul ……… din ………………. din initiativa angajatorului, ca urmare a intreruperii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice.
 
Art. 2. Motivele de fapt ale suspendarii contractului individual de munca sunt urmatoarele:
 
– criza financiara mondiala care si‐a produs efectele in economia reala din Romania facandu‐sesimtita si in cadrul companiei noastre si ne‐am vazut obligati sa desfiintam locuri de munca;
 
– analiza situatiei financiare din anul 2018, cand cifra de afaceri a S.C. .......................... S.R.L. a fostde ……………. euro cu un profit inainte de taxe si dobanzi (EBIT) de ……………., iar in anul 2013, conform prognozelor noastre si rezultatelor pe semestrul I estimam o cifra de afaceri mai mica cu 18%(adica ……........................ euro) si o pierdere, inainte de taxe si dobanzi (EBIT) de ….............……… euro;
 
– evaluarea situatiei comenzilor si a contractelor din ultimele 6 luni ale S.C. ....................................S.R.L. comparativ cu planificarile estimate pentru anul in curs din care rezulta ca cifra de afaceri siprofitul realizate sunt semnificativ mai mici decat cele estimate;
 
– necesitatea adoptarii unor masuri urgente la nivelul S.C. .................................... S.R.L. care sa asigure reducerea cheltuielilor si incadrarea acestora in nivelul veniturilor estimate a fi incasate in urmatoarele 6 luni, in contextul efectelor blocajului financiar si al dificultatii contractarii de credite dinsistemul bancar;
 
 
Art. 3. In perioada intreruperii temporare a activitatii, de la ………...…… pana la …………………, salariatei/salariatului i s‐a acordat dreptul sa absenteze 8 ore pe zi de la programul unitatii, urmanda reveni la locul de munca atunci cand va fi solicitat prin intermediul telefonului, de un reprezentantal angajatorului.
Sau
 
Art. 3. In perioada intreruperii temporare a activitatii, de la ………………… pana la …………...……, salariata/salariatul se va prezenta la locul de munca in fiecare zi de ………. (luni, marti etc.).
sau
 
Art. 3. In perioada intreruperii temporare a activitatii, de la ………………… pana la …………....……, salariata/salariatul are obligatia sa se prezinte la firma in fiecare zi.
 
Art. 4.(1) Ca urmare a suspendarii contractului individual de munca, i se acorda salariatei/salariatului o indemnizatie de ........1din salariul de baza avut in luna anterioara suspendarii.
 
(2) De asemenea, salariatei/salariatului i‐a fost acordata si facilitatea prevazuta la art. 3 din prezenta decizie.
 
Art. 5. Motivul de drept al suspendarii contractului individual de munca il constituie art. 52 alin. (1) lit. c) si art. 53 din Legea nr. 53/2003.
 
Art. 6. – Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul (de domiciliu al salariatei/salariatului) Sectia a VIII‐a – Litigii de munca si asigurari sociale (pentru Bucuresti).
 
Art. 7. Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii si anume data de ………………si pana la data de …………………. (data incetarii suspendarii contractului individual de munca).
 
Art. 8. Departamentele financiar‐contabilitate si Departamentul ……………………….. vor pune in aplicare prevederile prezentei decizii.
 
REPREZENTANTI LEGALI ANGAJATOR^ 2,
…………………………………………….
 
L.S.
Data comunicarii ……......................................…………
Semnatura de luare la cunostinta a salariatului …………………………….......
 
 
Note:
 
1 Nu mai putin de 75%. Astfel, pe durata reducerii si/sau intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati inactivitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3).
 
2 Reprezentantul legal sau alta persoana competenta sa emita decizii. De exemplu: Director General, Director Economic, precum si sef Resurse Umane si aviz juridic.
 
Descoperiti mai multe modele editabile, studii de caz si prevederi explicate de experti in lucrarea „Procedura de suspendare a contractului munca. Caiet de lucru pentru angajatori si manageri HR”.
 
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
decizie suspendare contractsuspendare cim angajatorsomaj tehnicintrerupere activitate temporara

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 09 Octombrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Model decizie suspendare CIM din initiativa angajatorului: intrerupere temporara activitate. Somaj tehnic Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii ocupare postIntrebare: In aplicarea prevederilor Ordinului nr.1312 din 2020 privind reorganizarea Serviciului de Management al Calitatii Serviciilor de Sanatate, postul de medic poate fi ocupat de un medic dentist sau numai de un medic de medicina generala. Care ar fi argumentele care diferentiaza aceste doua functii? In prezent avem angajat un medic dentist in structura serviciului, propunandu-se ca postul de medic sa fie transformat in post de consilier grad I. Referitor la aplicarea alin.3 al art.13 in ordin se...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta. Cumul pensie salariu. ConditiiIntrebare: In situatia in care pe perioada in care este angajat la o societate, un salariat iese la pensie, ii vine decizia de pensionare si el vrea sa continue munca ca salariat, ce obligatii avem noi ca angajator? Mai exact, barbat, nascut pe 08.07.1955 ii vine decizia de pensionare pe 25.08.2020, se pare ca este o pensionare de drept, la 65 ani. Salariatul acum a adus decizia, dar a mentionat ca vrea sa continue munca la societatea noastra ca sofer. Trebuia incetat contractul de munca existent in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]