Cum acordam zilele de concediu in functie de vechimea in munca pentru angajatul care a lucrat in strainatate?

26 August 2014
26 August 2014
vechime in muncaconcediu de odihnazile de concediu de odihna vechime in muncaconcediu odihna
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



In randurile urmatoare vom analiza una dintre spetele care pot ridica semne de intrebare chiar si pentru unii dintre cei mai experimentati responsabili HR.

Avem o intrebare adresata de unul dintre abonatii PortalCodulMuncii.ro, situatie referitoare la posibilitatea de acordare a zilelor de concediu medical in functie de vechimea in munca pentru angajatul care a lucrat in strainatate.

Cum procedam intr-o astfel de situatie? Se considera aceasta perioada de lucru ca fiind experienta de lucru ce poate aduce zile in plus la cele de concediu de odihna pe care societatea le poate acorda?

Conform specialistilor PortalCodulMuncii.ro, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca reprezinta vechime in munca.

Dat fiind ca prevederile legale specifice nu disting dupa cum munca este prestata in Romania sau in alt stat apreciem ca la stabilirea drepturilor ce se acorda in functie de vechimea in munca  vor fi luate in calcul si perioadele in care munca a fost prestata in baza unui contract individual de munca in alte state.

Legea nu stabileste o procedura cu privire la aceasta situatie. In aceste conditii, apreciem ca munca prestata in alt stat in baza unui contract individual de munca va putea sa fie probata cu orice inscris din care rezulta cu certitudine acest fapt. Respectivul inscris va fi pastrat la dosarul personal al salariatului.

In concluzie, nu exista o procedura legala pentru situatia expusa de dumneavoastra. O astfel de procedura va putea fi stabilita prin reglementari interne intrucat si acordarea concediului de odihna in functie de vechimea in muca se stabileste tot prin reglementari interne si nu prin lege.

Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]