Probabil nu exista lege mai importanta in intreaga legislatie a muncii decat Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca. Este legea care stabileste ce aveti de facut pentru a evita cele mai dramatice evenimente cu care se poate confrunta firma pe care o conduceti – un incendiu sau un accident de munca.
Totul va este 100% util:
Partea I – SSM – Securitatea si sanatatea in munca
Cap. 1. Autorizarea functionarii
Cap. 2. Organizarea activitatilor de prevenire si protectie
Cap. 3. Evaluarea riscurilor la nivelul unitatii
Nota
Nerespectarea obligatiei de a evalua riscurile pentru securitatea si sanatatea lucratorilor constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.500 lei la 7.000 lei (art. 39 alin. (5) din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006).
Nota
Nerespectarea obligatiei de a elabora planul de prevenire si protectie constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei (art. 39 alin. (2) din Legea nr. 319/2006).
Cap. 5. Instructiuni proprii SSM
Nota
Incalcarea obligatiei de a elabora instructiuni proprii pentru completarea si/sau aplicarea reglementarilor de securitate si sanatate in munca constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 4.000 lei la 8.000 lei (art. 39 alin. (4) din Legea nr. 319/2006).
Cap. 5 Comunicarea, cercetarea. inregistrarea si raportarea evenimentelor
Cap. 6. Semnalizarea de securitate si sanatate la locul de munca
Cap. 7. Externalizarea serviciilor de prevenire si protectie
Nota
Nerespectarea obligatiei de a asigura si a controla cunoasterea si aplicarea de catre toti lucratorii a masurilor prevazute in planul de prevenire si de protectie stabilit constituie contraventie si se sanctioneaza cu
amenda de la 4.000 lei la 8.000 lei (art. 39 alin. (4) din Legea nr. 319/2006).
Detalii mai multe aici >>>
Partea a II-a – PSI – Apararea impotriva incendiilor
Cap. 1. Securitatea la incendiu
Cap. 2. Evaluarea riscurilor de incendiu
Cap. 3. Organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor
Cap. 4. Mijloace de aparare impotriva incendiilor
Cap. 5. Masuri de prevenire a incendiilor
Cap. 6. Protectie civila
Cap. 7. Servicii private pentru situatii de urgenta
Cap. 8. Control si sanctiuni
Detalii mai multe aici >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediu de maternitate. Lipsa stagiului de cotizareIntrebare: O salariata, angajata din mai 2024 a adus in luna octombrie concediu medical de maternitate (initial, prenatal). Anterior lunii mai 2024 nu a mai lucrat in alta parte, prin urmare nu are stagiu de cotizare de 6 luni din ultimele 12. Cum trebuie sa procedeze angajatorul in acest caz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Reintegrare salariat la alt angajator. Incetare CIM la angajatorul curentIntrebare: Va rog sa imi mentionati care este procedura in urmatoarea speta: Daca un salariat angajat anul trecut imi aduce o hotararea judecatoreasca - prin care acesta se va reintegra in vechea firma de unde a plecat, cum procedez cu el. Este obligat sa isi respecte termenul de preaviz de 45 zile - avand functie de conducere? In cate zile de la depunerea hotararii la societate sunt obligata sa incetez contractul de munca si cu ce art din Codul muncii se inceteaza ?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<