legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

SSM: Cui ii revine obligatia de a traduce in limba romana cartea tehnica de securitate a unei masini industriale?

Isabela Alexe
Isabela Alexe
03 Ianuarie 2017
03 Ianuarie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
carte tehnica traduceressm angajatorissm si psi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Specificam inca de la inceput ca, potrivit H.G. 1146/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea in munca de catre lucratori a echipamentelor de munca, angajatorul este obligat sa ia masurile necesare pentru ca lucratorii sa dispuna de informatii adecvate.


Daca este cazul, muncitorii trebuie sa dispuna si de fise de lucru referitoare la echipamentele de munca utilizate la locul de munca.


"A cui este obligatia de a traduce in limba romana cartea tehnica de securitate a unei masini industriale cumparate din Uniunea Europeana si transportata in Romania?", intrebare extrasa din PortalSSM.ro


In primul rand, mentionam ca aceasta chestiune este reglementata de H.G. 1029/2008 privind conditiile introducerii pe piata a masinilor.

Aceasta este valabila in cazul masinilor, echipamentelor interschimbabile, componentelor de securitate, dispozitivelor de prindere pentru ridicarea sarcinii, lanturilor, cablurilor si chingilor, arborilor de transmisie cu articulatii cardanice si cvasimasinilor.


Cerintele esentiale de sanatate si securitate specifice acestora sunt prevazute in Anexa nr. 1 a respectivului act normativ.


Instructiunile de utilizare sunt redactate, mai mult ca sigur, intr-una sau mai multe dintre limbile oficiale ale UE. In situatia in care aceste instructiuni nu sunt redactate si in limba romana, atunci sarcina traducerii este a celui care va utiliza utilajul in Romania.


In concluzie, aducem amintem ca informatiile si fisele tehnice trebuie sa fie pe intelesul lucratorilor vizati, conform actului normativ citat mai sus.


Sursa: PortalSSM



NOUTATI din Legislatia muncii

REGES-ONLINE: Ce trebuie sa faceti pana pe 30 septembrie 2025?


 Conform reglementarilor, angajatorii au doua obligatii esentiale:

1. Inregistrarea in platforma REGES-ONLINE
2. Completarea si transmiterea tuturor datelor pentru contractele active de munca care nu sunt deja inregistrate in sistemul anterior

Incepeti acum tranzitia catre REGES-ONLINE cu ajutorul
Ghidului practic de operare in ReviSal (Reges)

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT
REGES ONLINE: H.G. nr. 295/2025 si exemple practice

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“REGES ONLINE: H.G. nr. 295/2025 si exemple practice”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"REGES ONLINE: H.G. nr. 295/2025 si exemple practice"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]