Adio externalizarii serviciilor de prevenire si protectie! De ce este mai avantajos sa aveti propriul serviciu intern SSM

Mara Dobrin
Mara Dobrin
22 Noiembrie 2016
22 Noiembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
serviciu propriu ssmssm angajatorissm si psi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice angajator ar trebui sa aiba in vedere ca normele de securitate si sanatate in munca sunt extrem de importante, da fiind faptul ca acestea vizeaza tocmai bunastarea angajatilor.

 
 
Aceste norme trebuie respectate cu strictete, iar potrivit art. 15 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 exista nu mai putin de 32 de obligatii pe linie SSM. Asa ca lucrurile sunt cat se poate de serioase, iar companiile angajatoare nu trebuie sa aiba indoieli in aceste privinte.
    
 

 
Este insa externalizarea serviciilor SSM o idee buna?


 
 
 
Raspunsul este NU. Probabil ca te intrebi de ce nu ar fi mai convenabil sa preia altii aceste indatoriri. Iata 2 motive solide:
 
1. O firma externa nu se poate ocupa eficient de obligatiile prevazute de lege, deoarece nu este prezenta permanent si implicata activ in compania dvs. Din acest motiv se intampla adesea ca documentele care trebuie intocmite sa fie realizate cu copy/paste si acest lucru, evident, nu va ajuta in fata inspectorilor ITM.
 
2. Externalizarea serviciilor SSM nu pot absolvi angajatorul in niciun fel de raspundere. In cazul unor nereguli, inspectorii ITM  va amendeaza, fiindca sunteti cel controlat, nu firma cu care colaborati. 

 
 
 
Deci, ce este de facut in acest sens? Solutia cea mai buna pentru orice angajator este sa aiba propriul serviciu intern de prevenire si protectie!
 
 
Asta inseamna sa aveti unul sau mai multi lucratori (in functie de marimea si specificul activitatii firmei dvs.) care sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare, cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.

 
 
ATENTIE! Este mai avantajos din punct de vedere financiar sa platiti salariile acestor oameni decat sa riscati amenzi dure in urma controalelor. 
 
 
 
De exemplu, simplul fapt ca nu puteti prezenta documentele solicitate de inspectori (si asta pentru ca le-ati lasat in sarcina serviciului extern si nu stiti prea bine despre ce e vorba) se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 de lei!
 

 
 
 
 
Pentru a va veni in ajutor, va prezentam un produs inovator: Lucrarea “Consilier Ghid complet SSM si PSI pentru angajator” 

 
 
Aceasta va prezinta totul despre organizarea serviciului intern de prevenire si protectie, fiind foarte utile oricarui angajator, care va sti tot ce are de facut pentru a se achita impecabil de obligatiile legale pe linie SSM si pentru a fi intotdeauna in regula in cazul unui control ITM.
 


 
 
 
  • Legislatie completa si la zi
  •  
  • Prevederile-capcana pe care trebuie sa le aveti in vedere
  •  
  • Comentariile specialistilor, trucuri, sfaturi – toate impreuna cu temeiurile legale
  •  
  • Studii de caz, situatii reale intalnite in practica
  •  
  • Modele editabile de documente in domeniile SSM si PSI
  •  
  • O arhiva incredibila de articole de specialitate, care acopera practic orice subiect SSM si PSI

 
Serviciu de consultanta la care puteti apela pentru a obtine raspunsurile la intrebarile dvs. specifice. 

 
 
 
De ce este esential sa fiti informat impecabil despre obligatiile legale pe linie SSM?


 
 
Raspunsul e simplu: riscati 3 ani de inchisoare daca nu va indepliniti aceste obligatii!


 
 
 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]