In cadrul celeilalte societati, persoana in cauza lucreaza full-time, de la ora 08.00 pana la ora 16.00.
Sa presupunem ca dorim ca in cadrul societatii noastre sa presteze doar 2 ore de activitate profesionala, tot ca inspector HR. Se poate? Ce spune legea? Care va fi programul de lucru daca dorim ca cele doua locuri de munca sa isi respecte orarul?
Se face precizarea ca in cadrul celei de-a doua societati, programul de lucru normal este tot de la 08.00 pana la 16.00. Cum se va motiva un program al inspectorului HR de la 16.00 la 18.00?
Expertii PortalCodulMuncii.ro ne ofera o analiza in acest sens. Plecam de la prevederile art. 105 alin. (1) din Codul muncii , conform carora contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3), urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
Asa cum putem observa, unul dintre elementele contractului individual de munca il reprezinta repartizarea programului de lucru.
"Prin urmare, trebuie sa prevedeti in contractul individual de munca programul salariatei de la orele 16,00 la orele 18,00.
In regulamentul intern unde aveti reglementat programul unitatii adaugati mentiunea ca salariatii cumularzi au programul de lucru stabilit in contractele individuale de munca si acesta excede programului unitatii.
Desigur mai puteti adauga si motivul: desfasoara activitatea in cumul dupa finalizarea programului la unitatea unde detine functia de baza.", explica specialistii PortalCodulMuncii.ro