Suspendarea CIM pentru concediu fara plata. Salariatul beneficiaza de concediu de odihna?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
23 Iunie 2016
23 Iunie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
concediu fara plataconcediu de odihnadrepturi salariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Codul muncii prevede posibilitatea angajatului de a solicita concediu fara plata pentru studii sau interese personale. Art. 54 prevede faptul ca un contract individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata.

Potrivit art. 49 alin. (2) din Codul muncii, suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

Atentie insa la faptul ca pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Prin urmare, salariatul poate beneficia de durata integrala a concediului de odihna, daca in contractul colectiv de munca, in CIM sau in regulamentul intern este precizat ca, pe durata suspendarii contractului individual de munca salariatului nu ii este diminuata durata concediului de odihna, in cazul concediului fara plata.

Daca nu exista o astfel de prevedere, durata concediului de odihna va fi diminuata echivalent cu perioada concediului fara plata, pe durata suspendarii CIM.

Nu uitati faptul ca perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale se inregistreaza in registru de evidenta a salariatilor in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Atentie la faptul ca in cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]