legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Zilele libere platite pentru parinti, anulate daca parintii lucreaza de acasa!

zile libere parintizile libere cursuri suspendatezile libere telemunca
Zilele libere platite pentru parinti, anulate daca parintii lucreaza de acasa!
In contextul epidemiologic actual, unul dintre parinti putea beneficia de zile libere platite a atunci cand cursurile scolare se anulau din cauza cazurilor de imbolnavire cu COVID-19. Un nou proiect de ordonanta modifica insa OUG 147/2020 si propune sa NU se mai acorde zile libere platite pentru parintii care lucreaza in regim de telemunca pe perioada in care copiii fac scoala online. 
 
Art. I - Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru parinti in vederea supravegherii copiilor, in situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice care presupun prezenta efectiva a copiilor in unitatile de invatamant si in unitatile de educatie timpurie anteprescolara, ca urmare a raspandirii coronavirusului SARS-CoV2, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 790 din 28 august 2020, se modifica si se completeaza, dupa cum urmeaza:
 
1. Dupa alineatul (3) al articolului 6 se introduce un nou alineat alin. (4), cu urmatorul cuprins: 
 
” (4) Listele prevazute la alin.(1) lit.a) se transmit de catre inspectoratele scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, prin Sistemul Informatic Integrat al invatamantului din Romania organizat in baza Ordinului ministrului educatiei nationale nr. 4371/2020, pe baza unui protocol incheiat intre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Ministerul Educatiei si Cercetarii. ”
 
2. Dupa articolul 8 se introduce un nou articol 81, cu urmatorul cuprins:
 
”Art. 81 – (1) Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica si pentru scenariul 2 ”Participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie si Revenirea partiala (prin rotatie de 1 - 2 saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie”, precum si pentru scenariul 3 ” Participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online” prevazute in Anexa 1 – GHIDUL privind masurile sanitare si de protectie in unitatile de invatamant preuniversitar in perioada pandemiei COVID-19 la Ordinul comun al ministrului educatiei si cercetarii si ministrului sanatatii nr. 5487/1494/2020 din 31 august 2020 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
(2) In situatia prevazuta la alin.(1), zilele libere se acorda pe toata perioada prevazuta de hotararea Comitetului judetean pentru situatii de urgenta/Comitetului Municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta.  
 
(3) Acordarea zilelor libere in situatia prevazuta la alin.(1) se face pe perioada starii de alerta instituita potrivit Legii nr.55/2020, cu modificarile ulterioare.
 
(4) Pentru situatia prevazuta la alin.(1) zilele libere se acorda numai dupa epuizarea optiunilor prevazute de reglementarile legale in vigoare pentru desfasurarea activitatii prin telemunca sau munca la domiciliu.”
 
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
zile libere parintizile libere cursuri suspendatezile libere telemunca

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 14 Octombrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Zilele libere platite pentru parinti, anulate daca parintii lucreaza de acasa! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea alimentatiei de protectie salariatilor care presteaza activitatea in regim de telemuncaIntrebare: Pentru cresterea rezistentei organismului, angajatorul poate acorda alimentatie de protectie salariatilor care desfasoara activitate in regim de telemunca?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Incetare detasare anterior termenului stabilit initial. ConditiiIntrebare: In ce conditii angajatorul cedent ii poate inceta detasarea unui salariat care a fost detasat pe o perioada de 1 an, inainte de expirarea acesteia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]