Prin randurile urmatoare, stabilim in ce masura poate socieatea sa plateasca si contributiile (CAS, CASS, SOMAJ si IMPOZIT) salariatului aferente abonamentului lunar dupa ce firma a incheiat un contract de prestari servicii medicale.
Mentionam ca actualmente nu este reglementata legal o modalitate legala pentru suportarea de catre angajator a contributiilor sociale datorate de salariat.
Conform art. 57 alin. (1) din Codul fiscal, neneficiarii de venituri din salarii datoreaza un impozit lunar, final, care se calculeaza si se retine la sursa de catre platitorii de venituri.
(2) Impozitul lunar prevazut la alin. (1) se determina astfel:
a) la locul unde se afla functia de baza, prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenta intre venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni, si urmatoarele:
250 Modele Fise de Post
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
- deducerea personala acordata pentru luna respectiva;
- cotizatia sindicala platita in luna respectiva;
- contributiile la fondurile de pensii facultative, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei a 400 euro;
b) pentru veniturile obtinute in celelalte cazuri, prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenta intre venitul brut si contributiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora;
O modalitate indirecta de suportare a contributiilor sociale de catre angajator ar fi ca societatea sa acordae salariatului un bonus in suma neta echivalenta cu suma contributiilor sociale.
Sursa: PortalCodulmuncii.ro