Dezbatere privind Romania si Carta Sociala Europeana Revizuita. Ce modificari sunt dorite

22 August 2012
22 August 2012
BNSblocul national sindicallocuri muncalegislatia muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In data de 23 august 2012, Blocul National Sindical, prin intermediul Biroului pentru observarea pietei muncii si a calitatii locurilor de munca, organizeaza o sesiune de informare si o dezbatere pe marginea Cartei Sociale Europene Revizuite. in cadrul dezbaterii vor fi luate in vedere realizarile pozitive ale procesului de transpunere cat si restantele inregistrate, in special in ceea ce priveste ratificarea Protocolului Aditional ce stabileste cadrul pentru mecanismul plangerilor colective.

Carta Sociala Europeana Revizuita este cel mai important tratat pan-european de drepturi sociale din cadrul Sistemului European de Protectie a Drepturilor Omului. in plus, prevederile Cartei Sociale Europene si obligatiile pe care Romania si le-a asumat prin ratificarea acesteia au facut de multe ori subiectul revendicarilor confederatiei, motiv pentru care s-a considerat oportuna o dezbatere pe acesta tema.

De exemplu, majorarea salariului minim la 60% din valoarea salariului mediu este una dintre obligatiile asumate prin ratificarea Cartei, obligatie pe care Romania nu o respecta. In luarile de pozitie ale confederatiei legate de legislatia muncii, BNS a atras atentia in mod repetat asupra incalcarii prevederilor Cartei si a cerut mereu Guvernelor si factorilor politici cu putere de decizie sa tina cont de obligatiile asumate de Romania prin acest document.  Pe langa demersurile legate de "intrarea in legalitate" in raport cu obligatiile asumate in anul 1999 prin ratificare, la inceputul acestui an BNS a solicitat Guvernului si partidelor politice sa ia masurile necesare pentru Romania sa ratifice si Protocolul Aditional privind sistemul de plangeri colective.

Dezbaterea din data de 23 august 2012 va avea loc la Palatul Parlamentului, sala Ovidiu Sincai, cu incepere de la ora 9.30.

La eveniment vor participa si Luis Jimena Quesada - Presedintele Comitetului European de Drepturi Sociale, Regis Brillat - Directorul Departamentului din Consiliul Europei care raspunde de Carta Sociala Europeana si de Codul Social European si Alexandru Athanasiu - membru al Comitetului European de Drepturi Sociale al Consiliului Europei.

Sursa: costelgilca.ro

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]