Durata muncii prestate in fapt corespunde inscrierii din CIM

28 Mai 2012
28 Mai 2012
Contract de muncatimpul de lucruCodul munciiOMMSS 64/2003durata muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Conform dispozitiilor art. 17 alin (4) coroborat cu alin (3) litera l) din Codul muncii republica, durata muncii este element al contractului individual de munca. Inscrierea durtatei muncii in contractul individual de munca se face in conformitate cu mentiunile cuprinse in Cap. H: Durata muncii din Modelul – cadru al contractului individual de munca aprobat prin OMMSS 64/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Pentru situatia prestarii de catre salariat a unei norme intregi de munca, in contractul individual de munca se completeaza orele de munca pe zi si orele de munca pe saptamana, precum si repartizarea programului de lucru, in conformitate cu mentiunile prevazute la pct. 1, respectiv:
 
1. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de .......... ore/zi, .......... ore/saptamana.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: ............. (ore zi/ore noapte/inegal).
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
 
Pe durata executarii contractului individual de munca, salariatul presteaza munca in acord cu clauzele inscrise in contractul sau de munca, inclusiv in privinta duratei muncii.
 
Astfel, daca in contractul individual de munca este prevazut ca salariatul va presta o activitate 40 de ore pe saptamana, durata timpului de munca efectiv prestata nu poate fi mai mica.
 
Daca prin contractul individual de munca a fost stabilita o durata a muncii de 40 de ore pe saptamana dar, in fapt, salariatul presteaza activitate 8 ore zilnic de marti pana vineri iar sambata presteaza activitate 2 ore pe zi ceea ce inseamna 34 de ore/saptamana, durata muncii prestate efectiv de catre salariat nu coincide cu cea prevazuta in contractul sau individual de munca.
 
Astfel, in baza celor prezentate, salariatul incadrata cu contract individual de munca trebuie sa presteze activitate pe durata prevazuta in contractul individual de munca si conform repartizarii programului de munca stabilita in el. Pentru munca astfel prestata salariatul va beneficia de salariul corespunzator stabilit in contractul individual de munca.
 
Durata muncii poate fi modificata prin act aditional la contractul individual de munca, cu respectarea prevederilor art. 17 alin. (5) din Codul muncii.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]