Recrutarea reprezinta o activitate profesionala complexa, pe care o lasam intotdeauna pe mainile specialistilor. Nu o facem din lipsa de timp, ci pentru ca le revine lor in mod complet indreptatit.
Cum nu o sa lasi niciodata un frizer sa te opereze de apendicita sau un contabil sa te coafeze, asa ar trebui sa gandesti si cand vine vorba despre recrutare. Procesul de recrutare nu trebuie neglijat ci ar trebui sa cada pe mainile celor specializati in acest domeniu.
In functie de modul in care se desfasoara procesele de recrutare, echipa ta va arata si functiona intr-un anumit mod:
- Echipele de lucru vor obtine anumite rezultate
- Compania va obtine o anumita cifra de afaceri
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
- Cultura organizationala va avea un anumit tipar
- Reputatia brandului va prospera sau se va deteriora
- Viitoarele angajari vor stagna sau, dimpotriva, se vor inteti, totul datorita calitatii angajatilor deja existenti in companie.
Si acesta este doar inceputul. Impactul unei recrutari este direct si indirect responsabil pentru succesul intregii companii. Nimic nu se poate obtine fara angajati. Iar calitatea acestora si nivelul de fluctuatie din companie iti spune cat de bine se desfasoara procesele de recrutare, evaluare, managementul performantei, retentie, motivare, fidelizare si nu numai.
Sa nu neglijam ca totul incepe de la recrutare. Daca aveti in companie angajati de care nu sunteti multumiti, este esential sa stabiliti daca de vina este procesul de recrutare, ca fiind unul slab calitativ sau daca angajatul s-a demotivat pe parcursul colaborarii cu respectivii angajatori.
Nu se intampla prea rar ca angajatul perfect sa fie adus in companie si apoi, din cauza unei defectuoase strategii de HR, sa fie pierdut pe parcurs. Angajatii pot fi demotivati dupa angajare. De aceea, dupa recrutare, urmeaza cateva capitole deosebit de importante, precum:
- evaluarea noului angajat
- inductia sa in cadrul organizatiei
- monitorizarea atenta a modului in care acesta se integreaza si a performantei sale
- evaluarea la final de trimestru
- managementul performantei
- motivare, retentie si fidelizare.
Sa aveti succes in recrutare!