Cum poti utiliza aplicatia de pontaj Sincron HR Software ca instrument de organizare in cadrul companiei tale

pontaj salariataplicatie pontajaplicatie salarizare
Cum poti utiliza aplicatia de pontaj Sincron HR Software ca instrument de organizare in cadrul companiei tale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Inca dinaintea debutului pandemiei Covid-19, digitalizarea proceselor era una dintre provocarile departamentului HR. In 2020, multe dintre companii aveau deja implementate aplicatii de pontaj, administrare de personal sau salarizare – procesele repetitive, consumatoare de timp si energie ale departamentului.

In martie 2020, companiile care utilizau deja aplicatii HR online erau in avantaj. Digitalizarea, automatizarea proceselor in cadrul departamentului HR s-a tradus si printr-o adaptare rapida la munca de acasa.

In cazul pontajului de exemplu, exista inca din anul 2017 obligatia angajatorilor de a tine evidenta orelor lucrate de catre salariati. In conditiile in care salariatii multor companii au lucrat de acasa, existenta unui program de pontaj online a insemnat pastrarea acestei evidente corecte, fara eforturi suplimentare din partea angajatorului sau a departamentului HR.

Top beneficii ale utilizarii unui software de pontaj

1. Te ajuta sa respecti prevederile legale cu privire la evidenta orelor lucrate

In Codul Muncii este prevazuta obligatia angajatorului de a tine evidenta orelor prestate zilnic de catre salariat, evidentiindu-se ora de inceput si de final a programului de munca. Legea nu prevede in mod expres pontajul electronic si existenta unei aplicatii online, dar in conditiile in care multi dintre salariati continua sa lucreze de acasa, aplicatia de pontaj devine esentiala pentru a pastra aceasta evidenta corect, in cele mai bune conditii.

Chiar si acolo unde activitatea se desfasoara in continuare la sediile angajatorului, o aplicatie de pontaj inseamna timp si energie economisite pentru departamentul HR.

2. Economie de timp si flexibilitate mai mare pentru angajati si companii

Un software de pontaj disponibil online poate fi actualizat instantaneu de catre angajatul care anunta, printr-un simplu click, inceperea sau terminarea programului. Evident, aceasta operatiune poate fi facuta si de catre un operator, acolo unde din diverse motive se decide acest lucru.

Programul de lucru poate fi flexibil in aceste conditii, iar evidenta este pastrata exact si corect. In cazul in care aplicatia de pontaj este corelata cu o aplicatie de salarizare, datele pentru aceasta vor fi extrase direct, fara un efort suplimentar din partea persoanei care se ocupa de salarizare sau dublarea datelor in doua aplicatii diferite.

3. Cunosti in orice moment situatia de ansamblu a angajatilor

O aplicatie pentru pontaj iti va oferi in orice moment o oglinda a situatiei de ansamblu a angajatilor. Stii care este programul fiecaruia si afli rapid daca respectat. In plus, aplicatia de pontaj te ajuta sa planifici rapid turele si sa te asiguri ca angajatii isi respecta angajamentele.

Aplicatia de pontaj ca instrument pretios de organizare in cadrul companiei

O aplicatie de pontaj poate deveni si un tool veritabil de organizare in cadrul companiei. Spre exemplu, daca e nevoie, oricine din companie isi poate planifica online, in avans, locul de unde o sa lucreze in urmatoarea perioada – biroul de la servici, cel de acasa, pe teren, de la client etc.

Atunci cand achizitionezi aplicatia de pontaj de la Sincron HR Software, sau oricare dintre modulele aferente proceselor de HR care utilizeaza o baza de date cu toti angajatii companiei, ai posibilitatea de a instala aceasta functionalitate separata, care sa ajute la imbunatatirea estimarilor privind spatiul de birouri necesar in aceasta perioada de munca hibrida.

Desi poate fi usor asociata cu aplicatia de pontaj, fiind un feature perfect complementar cu celelalte arii de programe & ture sau scheduling de echipa, aceasta functionalitate poate fi activata pentru oricare dintre modulele ce pot fi utilizate online de catre angajati. Este vorba despre aplicatiile de pontaj, salarii, managementul performantei sau de administrare a personalului. Accesul tuturor angajatilor la acest instrument se realizeaza prin self-service-ul din cadrul Employee Portal.

In combinatie cu aplicatia de pontaj, aceasta functie iti va permite o mai mare flexibilitate a programului angajatilor. Acestia pot lucra atat de acasa, cat si de la birou, la ore diferite, in ture diferite, cu evidentierea clara a programului si orelor de lucru.

In acelasi timp, managementul are o viziune de ansamblu asupra business-ului si poate lua decizii corelate cu situatia actualizata si exacta a organizatiei.

Astfel, daca vorbim despre organizarea fortei de munca, aplicatia de pontaj, prin zona de Programe si Ture, impreuna cu feature-ul separat de planificare a locului de unde va lucra fiecare angajat, va permite:

  • personalizarea unuia sau a mai multor programe de lucru, pe specificul fiecarui client in parte,
  • posibilitatea alocarii de programe diferite pentru angajati,
  • customizarea turelor si a tuturor programelor de lucru,
  • planificarea de catre angajat a propriului program, ce poate fi validat de catre management,
  • planificarea si optimizarea utilizarii spatiilor de birouri puse in continuare la dispozitia angajatilor, alaturi de o mai mare predictibilitate a utilizarii si necesarului de asemenea spatii.

Practic, aplicatia de pontaj, careia i se adauga functia speciala oferita de Sincron HR Software, va usura semnificativ sarcina departamentului HR. Beneficiile sunt majore in special acolo unde programul de lucru se desfasoara hibrid – de acasa si de la birou sau acesta difera pentru fiecare client in parte (care poate fi din diverse zone ale lumii, de exemplu, avand programul de lucru decalat in functie de aceasta).


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pontaj salariataplicatie pontajaplicatie salarizare

Data aparitiei: 13 Decembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum poti utiliza aplicatia de pontaj Sincron HR Software ca instrument de organizare in cadrul companiei tale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]