Top 13 moduri in care distrugi motivatia angajatilor tai!

motivatie angajatimotivarea angajatilorangajati valorosiseficum sunt sefii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Suntem sefi si avem responsabilitati majore, sarcini numeroase, roluri multiple pe care le jucam in mod necontenit. Suntem manageri HR, motivam oamenii, ii concediem cand este timpul, le oferim bonusuri salariale sau le taiem venituri pe baza fiselor de evaluare. Le oferim sarcini potrivite si le ajustam volumul de munca de asa natura incat sa ofere maximum de rezultate in cel mai scurt timp si cu eforturi cat mai bine calibrate.

Inainte de orice, mentinem motivatia angajatilor la cote mereu inalte. Stim ca acest aspect reprezinta catalizatorul tuturor rezultatelor in cadrul unui departament.

Iata care sunt cele 13 moduri prin care distrugi motivatia angajatilor tai:

1. Iti tratezi angajatii ca pe copii.
Si nu ne referim la protectia pe care le-o oferi in mod constant si de care au nevoie maxima. Ne referim la faptul ca nu le oferi libertatea de a lua decizii, nu ai mare incredere in ei si intotdeauna ii controlezi.

2. Impui reguli pentru toti angajatii, plecand de la comportamentul incorect al unora. Ai impus reguli pe care ai simtit nevoia sa le institui pentru ca unii au intrecut limita. Asta nu inseamna ca poti sa strici situatia pentru toti. Cine greseste, plateste. Cine nu, beneficiaza de drepturi depline.

3. Te concentrezi pe greseli, indiferent cat de mici sunt, in defavoarea victoriilor si progreselor inregistrate de angajati. Nu are rost sa admiti ca ai un angajat exceptional. Poate ii vor creste coarne si atunci va realiza ca merita o marire de salariu sau un post mai bun. La modul cel mai serios, este doar o chestiune de timp plecarea unui astfel de angajat. Daca este valoros, ajuta-l sa isi creasca valoarea, rasplateste-i eforturile si adunati impreuna roadele muncii voastre.

4. Aplici reguli incorecte, reguli care iti pun de la bun inceput angajatii in defavoare. Trateaza-ti angajatii ca si cum ar fi fratii tai. Imparte munca in mod corect, veniturile in mod corect, laudele si toate drepturile care le revin.

5. Nu dai doi bani pe initiativa angajatilor tai. Ideile lor nu valoareaza prea mult si ii lasi sa inteleaga acest lucru de la primele cuvinte sau de la primele semne de entuziasm. Se prea poate sa ai dreptate iar ideile lor sa fie complet eronate. Insa trebuie sa gasesti modul in care sa refuzi o idee fara sa o... refuzi categoric si fara sa ranesti sentimentele angajatilor. Inainte de rolul de subalterni, sunt oameni.

6. Nu iti tii promisiunile fata de angajatii tai si nu tii cont de confidentialitatea discutiilor dintre voi. Se prea poate sa ti se impartaseasca informatii pe care angajatii tai doresc sa fie pastrate intre voi doi.

7. Evaluarea angajatilor trebuie sa fie cat se poate de corecta. In cazul in care iti subevaluezi angajatul, poti sa fii sigur ca motivatia sa va fi la nivel redus din acest moment. Daca eforturile sale nu se vad, de ce le-ar mai depune?

8. Impui obiective mult prea inalte si apoi iti penalizezi angajatii care nu le ating. Fiindca poti si iti permiti... Dar nu inseamna ca faci altceva decat sa duci departamentul pe o cale catre pierderi financiare si non-financiare consistente.

9. Nu iti asculti angajatii in mod activ. Auzi, dar nu asculti! Unii au dreptate chiar si atunci cand nu isi exprima ideile in mod eficient. Unii au dreptate cand iau decizii ce par gresite pe termen scurt. Unii au dreptate chiar daca au doar 2 luni de vechime in companie. Asculta-i si vei avea mult de invatat din modul in care vad ei lucrurile.

10. Le dai sarcini pe care ei le considera injositoare. Dai unui redactor sef sa corecteze textele sau vrei sa dai unui director de creatie sa execute reclame pentru produse de mana a doua? Gandeste-te bine inainte de a asigna sarcini unui angajat. Pune-te in locul lui si vei intelege ca toti avem nevoie de provocari care sa ne stimuleze entuziasmul si pasiunea, care sa ne puna la munca abilitatile si competentele.

11. Termina discutiile atunci cand ai tu chef. Nu lasa interlocutorul sa incerce sa iti explice de ce a comis o greseala, de ce a luat o anumita decizie, de ce crede ca ideea lui va fi una castigatoare. Taie discutia oricand ai tu chef sau cand crezi ca ai auzit destul.

12. Iti certi angajatii si ii critici. Nu ajungi niciunde daca nu stii ca singurul instrument de motivare care functioneaza cu adevarat este lauda. Scoate in evidenta atuu-urile, plusurile, abilitatile angajatilor tai si acestea vor creste in intensitate.

13. Ai angajati preferati. Poate ca ii trimiti mereu la seminarii si conferinte, ii iei cu tine la cinele de afaceri, la pranz cu partenerii de afaceri si la intalnirile importante. Le ceri sfatul si ai incredere in ei. Poate nu iti dai seama, insa vei sadi invidie in randul celorlalti angajati. Nivelul lor de motivatie se va reduce in mod drastic.


surse: HumanResources.about.com

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
motivatie angajatimotivarea angajatilorangajati valorosiseficum sunt sefii

Data aparitiei: 24 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Top 13 moduri in care distrugi motivatia angajatilor tai! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]