Sunt pensiile private afectate de criza produsa de COVID-19?

pensii private covid-19vicepresedinte asf pensii private
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) al Sectorului Sistemului de Pensii Private, Dan Armeanu, considera ca impactul crizei generate de pandemia COVID-19 asupra sistemului de pensii private este unul limitat si conjunctural.
 
Acesta a precizat ca politica de investitii este prudenta si conservatoire si ca investitiile realizate de fondurile de pensii sunt pe termen lung, in acord cu durata obligatiilor, iar portofoliile sunt foarte bine diversificate, informeaza Agerpres.
 
"Intr-un orizont de timp de 30-40 ani, caracteristic investitiilor fondurilor de pensii private, perioadele de volatilitate pot fi des intalnite, in functie de frecventa aparitiei crizelor economice, sau de evolutia economiei. Astfel, in ultimii zece ani s-au manifestat doua crize globale majore, care au generat volatilitati ridicate in sistemul de pensii private. In criza actuala, determinata de pandemia COVID-19, impactul maxim a fost unul conjunctural si emotional in luna martie, cand scaderea valorii activelor a fost de aproximativ 11%, iar in luna mai (...) volatilitatile s-au redus semnificativ pana la aproximativ 2% - 3%", a mentionat Dan Armeanu, intr-un comunicat remis Agerpres.
 
De asemenea, in opinia vicepresedintelui ASF, impactul pandemiei cu COVID-19 asupra economiei mondiale este semnificativ, estimarile organismelor internationale cu privire la cresterea economica au fost ajustate in sens negativ, din cauza intreruperii unei parti importante a productiei, problemelor aparute pe lantul de aprovizionare si distributie, simultan cu aparitia unor dezechilibre atat pe partea de cerere cat si pe partea de oferta si incertitudinilor cu privire la evolutiile pe termen scurt si mediu.
 
Totodata, acesta a explicat datorita carui fapt pensiile private nu sunt influentate decat in mica masura de criza generata de COVID-19.
"Revenirea pietei de capital, respectiv cresterea indicelui BET cu aproximativ 20% in luna mai, odata cu scaderea numarului de imbolnaviri cu COVID - 19, a condus la diminuarea volatilitatii VUAN-ului la valori scazute (intre 2% si 3%), in marja obisnuita de evolutie a oricarui activ. Cu toate acestea, luand in considerare si alti factori, precum ponderea titlurilor de stat in portofoliile de investitii ale fondurilor de pensii de aproximativ 70%, ponderea actiunilor in portofolii de aproximativ 22%, revenirea cursului actiunilor pe piata de capital, buna diversificare a portofoliilor, masurile luate de guverne pentru limitarea imbolnavirilor si evolutia variabilelor din modelul de regresie, putem concluziona ca influenta crizei COVID-19 asupra variatiei VUAN-ului este limitata si conjuncturala", a spus Dan Armeanu.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii private covid-19vicepresedinte asf pensii private

Data aparitiei: 01 Iunie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sunt pensiile private afectate de criza produsa de COVID-19? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]