Castigul financiar obtinut de romanii din Pilonul II este dublu fata de inflatie

pilonul ii de pensiicastig pilonul 2 de pensii
Castigul financiar obtinut de romanii din Pilonul II este dublu fata de inflatie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca, castigul financiar obtinut de romani din Pilonul II de pensii private obligatorii este mai mult decat dublu fata de actualizarea contributiilor brute doar cu rata inflatiei, pe intreaga perioada de aproape 15 ani de functionare a acestui sistem.
 
Aceste calcule au fost facute publice de catre Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).
 
Conform Agerpres, randamentul Pilonului II a depasit atat depozitele bancare in lei, cat si acumularea de euro, facand din pensiile private cea mai eficienta forma de economisire pe termen lung dintre toate cele accesibile populatiei, in pofida numeroaselor crize economice si fluctuatiilor de pe pietele financiare din ultimii 15 ani.
 
"Datele compara acumularea in Pilonul II cu valorificarea acelorasi sume in alte moduri: daca ar fi fost depuse in depozite bancare in lei, daca ar fi fost actualizate doar cu rata inflatiei, respectiv daca ar fi fost folosite pentru a acumula euro. In cei 15 ani, suma contributiilor brute virate in Pilonul II ajunge la 22.406 lei, in timp ce suma acumulata (media tuturor fondurilor) se ridica la 28.305 lei. Diferenta o reprezinta un castig mediu de 5.900 lei, net de toate comisioanele, mai mult decat dublu fata de actualizarea contributiilor brute doar cu inflatia si net superior acumularii prin depozite bancare sau cumpararea monedei euro", potrivit acestei analize.
 
Pilonul II de pensii private obligatorii a generat un randament mediu anual de 7,16% pe intreaga sa durata de functionare (20 mai 2008 - 31 decembrie 2022), comparativ cu o rata medie anuala a inflatiei de 4,19% pe aceeasi perioada, adica o performanta real-pozitiva robusta de trei puncte procentuale, pentru fiecare dintre cei aproape 15 ani de activitate.
 
In toata aceasta perioada, fondurile de pensii din Pilonul II au facut plati in valoare totala de peste 1,1 miliarde lei catre 88.202 de participanti si beneficiari (mostenitori).
 
La finalul lui 2022, activele administrate de Pilonul II au atins valoarea de 96,4 miliarde lei, record istoric pentru sistem.
 
In aproape 15 ani de activitate, in Pilonul II au fost virate contributii brute in valoare de 79 miliarde lei. Diferenta dintre activele nete la zi si contributiile brute, ajustate cu platile deja realizate (iesiri din sistem), o reprezinta un castig in beneficiul exclusiv al participantilor de 18,5 miliarde lei (circa 3,8 miliarde de euro), net de toate comisioanele percepute de administratori.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pilonul ii de pensiicastig pilonul 2 de pensii

Data aparitiei: 18 Ianuarie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Castigul financiar obtinut de romanii din Pilonul II este dublu fata de inflatie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]