Contributia la Pilonul II de pensii va creste pana la 4,75%

contributie pilonul ii pensiicota contributie cota pensii privatemajorare cota pensii private
Contributia la Pilonul II de pensii va creste pana la 4,75%
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, considera ca Pilonul II de pensii este la fel de important ca cel de stat si ca reducerea la 3,75% a cotei de contributie la fondul de pensii administrat privat a fost o schimbare gresita care, in prezent, afecteaza veniturile actualilor si fostilor pensionari.
 
Ministrul Muncii a purtat discutii, la jumatatea saptamanii in curs, cu reprezentantii conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara, cu presedintele Nicu Marcu, si vicepresedintele Daniel Armeanu, despre intarirea Pilonului II de pensii in contextul obiectivelor asumate de Guvern in Planul National de Redresare si Rezilienta.
 
"Ca ministru al Muncii am modificat si completat modelul-cadru al contractului individual de munca, prin care angajatorii trebuie sa informeze angajatii cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat. Ca om politic si ca ministru al Muncii, am insistat permanent ca Pilonul II de pensii este la fel de important ca cel de stat. Intr-o tara cu un sistem de pensii apasat de raportul mare pensionari-angajati si confruntat cu perspectiva declinului demografic, Pilonul II ofera posibilitatea unei pensii suplimentare pe langa pensia sistemului public.

Masura reducerii, de la 1 ianuarie 2018, a cotei de contributie la fondul de pensii administrate privat, de la 5,1% la 3,75% prin OUG nr. 82/2017, a fost gresita si afecteaza veniturile actualilor si viitorilor pensionari", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de socializare.
 
Totodata, ministrul a amintit ca prin programul de guvernare a fost asumata cresterea contributiilor catre Pilonul II de pensii cu un punct procentual, pana la 4,75% in 2024 si promovarea unor solutii legislative pentru dezvoltarea sustenabilitatii sistemului de pensii private.
 
De asemenea, ministrul a precizat ca, in cadrul reformei sistemului public de pensii, modificarile cadrului de reglementare cuprinse in PNRR si care au termen de implementare trimestrul 1 din 2022, vizeaza sustenabilitatea fiscala a Pilonului II, digitalizarea functionarii sistemului de pensii private si reglementarea viitoarelor ajustari ale regimului de investitii care ii incurajeaza pe administratorii de pensii sa isi diversifice corespunzator portofoliile pentru un randament al investitiilor ajustat la risc echitabil.
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contributie pilonul ii pensiicota contributie cota pensii privatemajorare cota pensii private

Data aparitiei: 14 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Contributia la Pilonul II de pensii va creste pana la 4,75% Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]