Cati romani s-au restras din Pilonul II de pensie anul acesta

pensiipilonul ii de pensii 2019sistem privat pensiicontributii pensii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In prezent, in ce priveste Pilonul II de pensii, sunt inscrisi peste 7,3 milioane de participanti, iar recent s-a iscat o neintelegere referitor la un total de 397 de cetateni romani care ar fi renuntat in intervalul iunie-octombrie 2019 la Pilonul II de pensii private. 
 
Cu toate acestea, persoanele care reprezinta totalul de mai sus au facut, de fapt, cereri de retragere astfel incat contributiile sa mearga numai catre sistemul public de pensii. Informatia a fost verificata de HotNews.ro care a cerut si un raspuns oficial din partea Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP). 
 
Odata cu OUG 114/2018 care ar urma sa fie indreptata prin noi prevederi de catre actuala guvernare, persoanele care au cotizat cel putin 5 ani la Pilonul II de pensii pot sa ceara incetarea platii contributiilor in sistemul privat si sa le directioneze exclusiv catre sistemul public de pensii. 
 
Autoritatea de Supraveghere Financiara care a adoptat anul acesta normele care sa reglementeze redirectionarea contributiilor a precizat, potrivit sursei citate, ca “numarul participantilor la Pilonul II care au solicitat transferul viitoarelor contributii la Pilonul I a fost de 397 de persoane in perioada iunie-octombrie 2019”.
 
Cu toate acestea, datele transmise catre HotNews.ro din partea Casei Nationale de Pensii Publice arata cu totul altfel fata de cele transmise de ASF, si anume, 450 de cereri de retragere in perioada aprilie-septembrie 2019.
 
Pentru a clarifica aceasta neconcordanta, reprezentantii CNPP au precizat, pentru sursa de mai sus, ca totalul de 397 ar fi cererile de retragere de la Pilonul II din perioada aprilie-august:

Cititi si Punctul de pensie se majoreaza in 2020!

 
"Cererile insumate din aprilie-august 2019 sunt in total 397 si sut acelea pe care vi le-a furnizat ASF, avand ca luna de referinta luna august 2019. CNPP are in evidenta si luna septembrie 2019 (total 53 de cereri) care insumate dau 450 de cereri. Mentionam ca declaratile D112 se depun de angajatori in perioada 1-25 ale lunii pentru luna anterioara, iar viramentele catre fondurile de pensii se efectueaza in 20 ale lunii urmatoare depunerii acestor declaratii, rezultand un decalaj de doua luni fata de luna de referinta".

Chiar si asa, cei care contribuie la Pilonul II de pensii (sistem privat) isi mentin in continuare sistemul de contributie, iar numarul de cereri efectuate pentru trecerea exclusiv la sistemul public de pensii ramane in continuare extrem de mic. 

Nu uitati, totodata, ca cel mai probabil, prevederile privind PILONUL II de pensii private vor fi abrogate
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensiipilonul ii de pensii 2019sistem privat pensiicontributii pensii

Data aparitiei: 06 Decembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cati romani s-au restras din Pilonul II de pensie anul acesta Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]