Potrivit prezentului studiu, productivitatea se refera la necesitatea de a face mai mult cu aceleasi sau chiar mai putine resurse. In acest sens, productivitatea in sectorul public se refera la modul in care un sector guvernamental este capabil sa majoreze numarul de servicii prestate (productie/iesiri) in timp si concomitent sa mentina sau chiar sa reduca numarul de persoane angajate pentru a face asta (intrarile). Daca reuseste sa faca asta, sectorul public respectiv va inregistra castiguri semnificative de productivitate.
Prezentul studiu se concentreaza pe conceptul de productivitate in sectorul public, are in vedere masurarea productivitatii in sectorul educatiei si in sectorul sanitar.
Capitolul al doilea ofera date privind abordarile diverselor politici nationale, care urmaresc imbunatatirea productivitatii in divesrse sectoare.
Al treilea capitol va prezenta initiativele de masurare a indicatorilor de productivitate in sectorul public in Romania, sector care a facut numeroase ajustari, in special in perioada de criza: de la reducerea numarului de angajati in sectorul public pana la reducerea cheltuielilor – asa numita reforma a administratiei publice.
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Legis Plus Legislatia Muncii
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Al patrulea capitol al studiului se refera la lectii invatate din incercarile de imbunatatire a masurarii productivitatii in sectoarele publice din Italia si Marea Britanie, atat aspecte pozitive, cat si aspecte negative.