"Intrebare: Suntem o institutie bugetara si avem un salariat care a fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului de baza, iar acesta a castigat in instanta anulare decizie de sanctionare. Avem rugamintea de a ne trimite un model de decizie."
Raspunsul specialistului:
Activitatea in domeniul raspunderii disciplinare este reglementata la art. 247-252 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii cu modificarile si completarile ulterioare.
Codul muncii nu prevede existenta sau necesitatea sau temeiul legal al unei decizii de anulare a deciziei de sanctionare disciplinara.
Din cele mentionate de dumneavoastra intelegem ca decizia a fost deja anulata de instanta de judecata, deci angajatorul, practic, nu mai are ce anula.
Daca totusi doriti sa consemnati printr-o decizie anularea de catre instanta a deciziei de sanctionare disciplinara, eventual se poate face o constatare a anularii sub forma unei decizii, desi nu exista un temei legal pentru un asemenea document.
Ca model orientativ de formulare a textului unei asemenea decizii, propunem:
Model decizie sanctionare disciplinara
Antet entitate
DECIZIA nr. ......../..................
Avand in vedere Sentinta civila nr. ..... emisa de ................... prin care a fost anulata Deciziei de sanctionare disciplinara nr. ...... din .......... a domnului/doamnei ...........
In temeiul prevederilor [se mentioneaza prevederile documentului / documentelor in baza caruia/carora se emit decizii]
Domnul/Doamna ……………. , în calitate de ………………….. al ……………………
emite urm?toarea Decizie:
Art. 1. Incepand cu data .............. se constata anularea Deciziei de sanctionare disciplinara nr. ...... din .........., prin Sentinta civila nr. ...../......... emisa de ...................
Art. 2. Prezenta decizie se comunica domnului /doamnei ............... si este dusa la indeplinire de compartimentul de resurse umane.
Reprezentant legal (functie)
Nume Prenume
Semnatura
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<