"Intrebare: Suntem o institutie bugetara si avem un salariat care a fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului de baza, iar acesta a castigat in instanta anulare decizie de sanctionare. Avem rugamintea de a ne trimite un model de decizie."
Raspunsul specialistului:
Activitatea in domeniul raspunderii disciplinare este reglementata la art. 247-252 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii cu modificarile si completarile ulterioare.
Codul muncii nu prevede existenta sau necesitatea sau temeiul legal al unei decizii de anulare a deciziei de sanctionare disciplinara.
Din cele mentionate de dumneavoastra intelegem ca decizia a fost deja anulata de instanta de judecata, deci angajatorul, practic, nu mai are ce anula.
Daca totusi doriti sa consemnati printr-o decizie anularea de catre instanta a deciziei de sanctionare disciplinara, eventual se poate face o constatare a anularii sub forma unei decizii, desi nu exista un temei legal pentru un asemenea document.
Ca model orientativ de formulare a textului unei asemenea decizii, propunem:
Model decizie sanctionare disciplinara
Antet entitate
DECIZIA nr. ......../..................
Avand in vedere Sentinta civila nr. ..... emisa de ................... prin care a fost anulata Deciziei de sanctionare disciplinara nr. ...... din .......... a domnului/doamnei ...........
In temeiul prevederilor [se mentioneaza prevederile documentului / documentelor in baza caruia/carora se emit decizii]
Domnul/Doamna ……………. , în calitate de ………………….. al ……………………
emite urm?toarea Decizie:
Art. 1. Incepand cu data .............. se constata anularea Deciziei de sanctionare disciplinara nr. ...... din .........., prin Sentinta civila nr. ...../......... emisa de ...................
Art. 2. Prezenta decizie se comunica domnului /doamnei ............... si este dusa la indeplinire de compartimentul de resurse umane.
Reprezentant legal (functie)
Nume Prenume
Semnatura
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incetare CIM in perioada de proba. Prima zi de activitateIntrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Suprapunere certificate medicale. Declaratia 112Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<