Profesorii universitari scutiti de taxa de solidaritate

04 Iunie 2012
04 Iunie 2012
Victor Pontaimpozitsectorul bugetar4.500 de leipensie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Premierul Victor Ponta a declarat duminica, in cadrul Bookfest,  in cadrul unei discutii purtate cu unii dintre participanti, ca nu intentioneaza sa renunte la aplicarea unei taxe de solidaritate pentru bugetarii cu salarii mari, dar ca vor face exceptie de la aceasta profesorii universitari cu venituri lunare de peste 4.500 de lei. Conform declaratiilor Premierului, profesorii nu fac obiectul suprataxarii, ci numai salariatii care lucreaza in institutiile de stat si ale caror veniturii sunt nejustificabile.

"In continuare, consider ca veniturile uriase - si nu folosesc termenul de nesimtite ca ii apartine domnului Boc - , din punctul meu de vedere, sunt absolut nejustificate, ale celor care lucreaza in societati si companii de stat, nu ma las si acelea trebuie sa revina la o limtita rezonabila", a spus Ponta, dupa participarea sa la lansarea cartii "Despre China" de Henry Kissinger, in traducerea lui Paul Dobrescu.
 
"Nu mai impozitez peste 4.500, la profesori", a spus Ponta, razand. "In rest, n-o las balta", a adaugat el.
Intreb de jurnalisi cat de serios a vorbit in momentul in care a declarat ca ca profesorii nu vor face obiectul taxei de solidaritate. "Foarte serios", a replicat Ponta, explicand ca este vorba despre profesorii universitari cu venituri de peste 4.500 de lei net in fiecare luna. In prezent Executivul analizeaza posibilitatea impozitarii suplimentare, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu ce depaseste 4.500 lei /luna, taxa care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar, potrivi declaratiilor premierului.

Premierul a adaugat ca salariatii cu venituri ridicate din sistemul bugetar ar trebui sa plece in sistemul privat.

"Daca sunt atat de buni, si domnul - stiti bine de care vorbesc - si multi alti domni care primesc sute de milioane (lei vechi - n.r.) lucrand la companii si societati de stat, sa se duca la companii private. Daca acolo compania privata ii plateste si le apreciaza meritele este in regula, dar la stat 350 de milioane de lei (vechi - n.r.) pe luna ca sa fii consilier intr-o societate de stat care nici nu are concurenta si care, sincer sa fiu, cred ca se poate administra de o mie de ori mai bine, cu asta nu o sa ma impac si tot o sa rezolv problema.

Am discutat deja cu dl ministru de Finante, dl Georgescu, care gandeste ca mine pe aceasta tema si o sa venim cu solutia legislativa in asa fel incat sa nu ne dea in judecata si sa castige dupa aceea" a declarat premerul.

"In plus fata de acest sistem fiscal, daca va fi cazul si daca se va dovedi o idee buna, in special in zona bugetara, pentru ca nu vreau sa dam semnale negative in zona privata care deja a suferit destul de multe in urma crizei, pentru cei care au venituri mari de la buget, de peste 4.500 lei pe luna, acolo poate fi vorba de o taxa de solidaritate. O taxa de 16 plus inca 16 peste ceea ce depaseste 1.000 de euro pe luna", a mai afirmat Ponta.

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]