Amenzi ITM de 10.000.000 lei: Angajatorii nu au respectat regulile SSM si cele privind relatiile de munca

amenzi ssm inspectia muncii examen medical la angajaresanctiuni inspectia muncii
Amenzi ITM de 10.000.000 lei: Angajatorii nu au respectat regulile SSM si cele privind relatiile de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In intervalul 14-26.06.2021, Inspectia Muncii a desfasurat, prin inspectoratele teritoriale de munca, mai multe actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 9.844.500 de lei, din care 9.690.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. 

Astfel, potrivit comunicatului publicat de Inspectia Muncii, au fost depistate 426 persoane care desfasurau munca nedeclarata, au fost aplicate 3.350 avertismente si au fost dispuse 7.158 masuri de remediere a neconformitatilor constatate.

De asemenea, actiunile de control efectuate de inspectorii de munca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, in scopul prevenirii si combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 14 – 26.06.2021, au avut ca rezultat aplicarea a 913 sanctiuni contraventionale, din care amenzi in valoare totala de 154.500 lei. Din 1.971 de angajatori controlati, au fost sanctionati 540 si s-au dispus 1048 de masuri de remediere a neconformitatilor.

Potrivit Inspectiei Muncii, rezultatele detaliate ale actiunilor de control in domeniul relatiilor de munca, al securitatii si sanatatii in munca, precum si cele privind respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, desfasurate de inspectorii de munca in perioada 14 – 26.06.2021, sunt disponibile pe site-ul Inspectiei Muncii AICI.


”Reiterez ceea ce am anuntat saptamana trecuta in privinta actiunilor de control in sectoarele economice in care se lucreaza in aer liber sau in spatii deschise si in care se desfasoara activitati care presupun efort fizic intens si in cadrul carora se va verifica respectarea prevederilor O.U.G nr. 99/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca.

Pe langa asigurarea conditiilor minime pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor, cum ar fi: reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice, asigurarea apei minerale, asigurarea ventilatiei la locul de munca, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus si alternarea efortului dinamic cu cel static, asigurarea echipamentului individual de protectie, reducerea duratei zilei de munca sau esalonarea zilei de lucru pe doua perioade, in scopul prevenirii unor imbolnaviri profesionale determinate de lucrul in conditii de temperaturi extreme, angajatorul trebuie sa mai ia si urmatoarele masuri: asigurarea examenului medical la angajare si a controlului medical periodic, urmarind depistarea precoce a contraindicatiilor pentru munca la temperaturi crescute; asigurarea primului ajutor si a transportului la cea mai apropiata unitate sanitara a persoanelor afectate; trecerea, dupa posibilitati, in alte locuri de munca sau reducerea programului de munca pentru persoanele cu afectiuni, care au contraindicatii privind munca la temperaturi extreme”, a transmis Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat, potrivit aceluiasi comunicat.




de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenzi ssm inspectia muncii examen medical la angajaresanctiuni inspectia muncii

Data aparitiei: 05 Iulie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Amenzi ITM de 10.000.000 lei: Angajatorii nu au respectat regulile SSM si cele privind relatiile de munca Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]