Bugetarii cu salarii mari ar putea plati un impozit suplimentar

30 Mai 2012
30 Mai 2012
impozitbugetariVictor PontaguvernMinisterul Finantelor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar, a declarat, marti, premierul Victor Ponta, scrie Mediafax.

El a amintit ca Guvernul USL intentioneaza sa aplice de anul viitor cote diferentiate de impozit, in functie de nivelul salariilor.

"In plus fata de acest sistem fiscal, daca va fi cazul si daca se va dovedi o idee buna, in special in zona bugetara, pentru ca nu vreau sa dam semnale negative in zona privata care deja a suferit destul de multe in urma crizei, pentru cei care au venituri mari de la buget, de peste 4.500 lei pe luna, acolo poate fi vorba de o taxa de solidaritate. O taxa de 16 plus inca 16 peste ceea ce depaseste 1.000 de euro pe luna", a spus Ponta, la Prima TV.

In noul sistem, bugetarii ar fi impozitati cu 16% pentru intregul venit si ar plati si un impozit suplimentar, tot de 16%, aplicat la suma ce depaseste 4.500 lei.

Premierul a precizat ca a cerut Ministerului Finanelor o cifra exacta a persoanelor care primesc pensii si salarii de peste 4.500 lei lunar.
 
"Suntem intr-o perioada atat de dificila in care realmente un pic de taxa de solidaritate se impune. Stiu ca nu ar aduce prea multti bani la buget, dar ar fi un tip de semnal de solidaritate", a adaugat Ponta. Premierul a declarat anterior ca Guvernul va analiza posibilitatea introducerii, incepand cu anul viitor, a unei taxe de solidaritate in cazul bugetarilor cu venituri excesive care, de exemplu, depasesc flagrant salarii sau pensii de 10.000 lei.

El a raspuns astfel intrebat ce masura va aplica Guvernul in cazul in care, dupa aplicarea celor doua etape de majorare a salariilor, vor exista bugetari cu salarii mai mari decat la momentul taierii.

"Atunci exista o singura solutie, din punctul meu de vedere trebuie sa vedem cum facem ca veniturile excesive din zona bugetara, nu taind, ci eventual printr-o taxa speciala, sa poata reveni la un nivel de normalitate. Daca exista venituri, fie ca este vorba de salarii sau de pensii, care depasesc in mod flagrant salariile de 100 milioane (lei vechi-n.r.) si pensii atat cate mai sunt in zona aceasta, trebuie sa gasim o solutie pentru 2013 de un tip de taxare de solidaritate", a spus Ponta, in urma cu zece zile.

El a aratat ca vrea sa analizeze datele si sa identifice cate persoane se pot afla in aceasta situatie inainte de a lua o decizie.

Sursa: Wall-Street.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]