Salariata aflata in CIC poate intra in concediu medical?

04 Iunie 2012
04 Iunie 2012
Codul munciicontract de muncasuspendareconcediu incapacitate temporara de muncaOUG 158/2005
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Intrebare: Cine suporta plata indemnizatiei pentru o salariata diagnosticata cu TBC, al carei contract de munca este suspendat pentru concediu crestere copil incepand cu aprilie 2012?

Raspuns:  In baza art. 51 alin. (1) lit. a) din Codul muncii republicat, concediul pentru cresterea copilului reprezinta o cauza de suspendare a contractului individual de munca. Pe durata concediului pentru cresterea copilului salariata beneficiaza de indemnizatie pentru crestere copil, acordata in baza prevederilor OUG 111/2010.

Dupa incetarea perioadei de suspendare a contractului individual de munca pentru concediu crestere copil salariata in cauza poate beneficia de concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca. Astfel ca salariata nu poate beneficia concomitent de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului precum si de concediu si indemnizatie de incapacitate temporara de munca.

In situatia in care salariata solicita incetarea concediului pentru cresterea copilului si reluarea activitatii, se va inceta suspendarea contractului individual de munca dispusa in baza art. 51 alin. (1) lit. a) din Codul muncii. Ulterior, supa incetarea suspendarii, salariata poate beneficia de concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca in conditiile OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.

Potrivit art. 12 din cuprinsul OUG 158/2005, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se suporta de catre angajator, din prima zi pana in a 5-a zi de incapacitate temporara de munca si din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, incepand cu ziua urmatoare celor suportate de angajator.
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]