Transferul salariatilor cu CIM suspendat pentru CCC. Sfatul specialistului

transfer salariati cim suspendatsuspendare contract de muncaconcediu crestere copild 112
Transferul salariatilor cu CIM suspendat pentru CCC. Sfatul specialistului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
“In situatia transferului angajatilor din societatea existenta la o alta societate, cum se procedeaza cu contractele individuale de munca ale angajatilor care, la data transferului, au contractul individual de munca suspendat (fiind in CCC)?”
 
Raspunsul specialistului:
 
Conform art. 49 alin. (6) din Codul muncii, in cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
 
Astfel, angajatii nu pot fi transferati in perioada concediului pentru crestere copil deoarece toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca sunt suspendate. Aceasti salariati vor fi transferati dupa incetarea suspendarii contractului individual de munca.
 
Conform art. 173 alin. (2) din Codul muncii si art. 5 alin. (1) din Legea 67/2006, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
 
In consecinta, vor fi transferate cesionarului si drepturile si obligatiile cedentului care decurg din contractele individuale de munca inclusiv din contractele a caror executare este suspendata. Dupa incetarea suspendarii, contractele individuale de munca isi reiau cursul, salariatii avand obligatia de a presta activitate pentru noul angajator (cesionarul) iar acesta are obligatia de a le acorda toate drepturile stabilite de lege, de contractul individual de munca si de contractul colectiv de munca.
 
Documentul care sta la baza transferului este actului juridic privind transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti al acesteia catre un alt angajator, act care trebuie sa contina si mentiuni cu privire la salariatii transferati in baza caruia se fac inregistrarile in registrul general de evidenta a salariatilor. Cesionarul va prelua contractul individual de munca al salariatilor avand obligatia sa respecte drepturile si obligatiile cedentului ce decurg din aceste contracte la data la care societatea intra in posesia rezolutiei de la registrul comertului dar transferul va avea loc dupa incetarea suspendarii contractului individual de munca.
 
In D112 va fi inregistrata pe toata durata existentei societatii.
 
O alta solutie ar fi, sa incetati suspendarea la solicitarile salariatilor, operati transferul iar salariatii vor putea solicita suspendatea CIM pentru concediu crestere copil, pe noua societate.
 
Raspuns oferit de Gabriela Dita, consilier juridic, pentru PortalCodulMuncii.ro >>
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
transfer salariati cim suspendatsuspendare contract de muncaconcediu crestere copild 112

Data aparitiei: 24 Martie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Transferul salariatilor cu CIM suspendat pentru CCC. Sfatul specialistului Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]