Concediul medical reprezinta o intrerupere a derularii contractului individual de munca din motive independente de vointa partilor. Este unul din cazurile de suspendare a contractului individual de munca, astfel incat pentru o perioada munca nu se presteaza si salariul nu se datoreaza.
vom analiza in continuare urmatoarele situatii, pe care le socotim concedii ale salariatului, si anume:
1. Concediul de odihna;
2. Concediul pentru formarea profesionala;
3. Concediul fara plata;...citeste totul despre concedii aici >>>
"Avem o societate care-si inceteaza activitatea, iar unul din salariati este in concediu medical.Cum putem sa-i incetam activitatea daca el este in medical la data desfiintarii actvitatii societatii. Va rugam sa ne ajutati in rezolvarea acestei probleme."
Este demn de mentionat inca de la inceput ca, daca prin incetarea activitatii se intelege dizolvarea, lichidarea si radierea din registrul comertului contractul de munca va inceta de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. a) din Codul muncii, la data la care angajatorul ÅŸi-a încetat existenÅ£a conform legii (la momentul radierii din Registrul ComerÈ›ului).
IMPORTANT!
Asadar, daca societatea a incetat sa mai existe in registrul comertului, la data la care s-a primit rezolutia de radiere de la Registrul Comertului contractul de munca al salariatului aflat in concediu medical inceteaza de drept.
Chiar daca pe durata concediului medical contractul de munca este suspendat, avand in vedere dispozitiile art. 49 alin. (6) din Codul muncii, in cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
In acest caz ne aflam in situatia unei incetari de drept.
Un raspuns oferit de specialistii de la www.PortalCodulMuncii.ro >>>