Raspuns: Salariatul si angajatorul, de comun acord, pot stabili ca zilele de concediu de odihna sa fie efectuate in perioada de proba.
Aceasta intrucat conform art. 87 din Codul muncii , salariatii cu contract individual de munca pe durata determinata nu vor fi tratati mai putin favorabil decat salariatii permanenti comparabili, numai pe motivul duratei contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor in care tratamentul diferit este justificat din motive obiective.
Potrivit dispozitiilor art. 31 – 33 din Codul muncii , perioada de proba este utilizata pentru verificarea aptitudinilor salariatului.
Potrivit art. 85 din Codul muncii , salariatul incadrat cu contract individual de munca pe durata determinata poate fi spus unei perioade de proba, care nu va depasi 30 de zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni.
Pe cale de consecinta salariatul are un contract individual de munca pentru o durata determinata mai mare de 6 luni si o cerere pentru concediu de odihna aprobata de angajator, concediu de odihna ce va fi efectuat in perioada de proba, deoarece concediul de odihna nu constituie un caz de suspendare a contractului individual de munca, astfel ca, nici perioada de proba nu se suspenda.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Legis Plus Legislatia Muncii
In consecinta, perioada de proba continua sa curga si in perioada efectuarii concediului de odihna.