Ajutoare sistate pentru unii beneficiari incepand cu februarie

02 Februarie 2012
02 Februarie 2012
ministerul munciiindemnizatiiajutoare socialecresterea copilului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Ministerul Muncii a precizat intr-un comunicat de presa ca, incepand cu 1 februarie 2012, pentru 10.21% dintre persoanele care primesc ajutoare sociale, respectiv venit minim garantat, indemnizatia pentru cresterea copiilor si alocatia pentru sustinerea familiei, vor fi sistate aceste beneficii.

Masura a fost luata in baza normelor metodologice de aplicare a legilor care reglementeaza aceste categorii de indemnizatii, a caror plata este conditionata de obligativitatea beneficiarilor de a -si achita impozitele locale prevazute de art. 248 lit.a)-c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv impozitul pe imobile, terenuri si autoturisme/autovehicule.

Primariile au avut obligatia ca pana la data de 31 ianuarie sa transmita Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala, situatia beneficiarilor de ajutoare sociale-venit minim garantat, alocatia de sustinere a familiei si indemnizatia de crestere a copilului- care nu si-au platit impozitele locale. Astfel, pana la data mentionata nu aveau achitate impozitele: 11, 65% dintre cei 347.469 beneficiarii de alocatie pentru sustinerea familiei, 10,84% dintre cei 190.490 de beneficiarii de venit minim garantat, respectiv 6,71% dintre cei 177.577 de beneficiarii de indemnizatie pentru cresterea copilului.

Judetele in care exista cel mai mare numar de restantieri sunt: Mures-23,4%, Dolj-17,12%, Bacau-16,9%, Salaj-16,43%, Giurgiu-16,18%, iar in capitala-7,92% dintre beneficiari.

Repunerea in drepturi se va face in momentul in care acestia fac dovada platii taxelor. Astfel, daca cetatenii isi achita obligatiile locale intr-o perioada de 5 luni de zile, reintra in plata si vor primi si drepturile din urma. in situatia in care nu platesc restantele in aceasta perioada de timp, dreptul inceteaza, iar beneficiarul trebuie sa reia intreaga procedura, pentru a reintra in drepturi.

Echipele de specialisti de la ANPIS vor verifica, in perioada urmatoare, daca datele transmise de primarii coincid cu cifrele din registrele de la primariile din tara. Edilii locali care nu au trimis datele corect, risca amenzi de pana la 5.000 de lei.


Sursa: Ministerul Muncii



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]