Deoarece in Romania sunt aproximativ 3,6 milioane de utilizatori de Facebook, primele companii care au inceput sa fie active si in social media au fost cele de soft, dar si grupurile mai mici ale unor multinationale.
Asa cum arata un studiu recent, peste jumatate dintre managerii companiilor romanesti au folosit platformele online de socializare in vederea atragerii de noi clienti. Cu toate acestea, specialistii avertizeaza ca rezultatele nu se vad peste noapte si ca este nevoie de strategii de marketing online pentru indeplinirea cu succes a obiectivelor legate de social media.
Daca utilizatorii romani de Facebook sunt in numar de 3,6 milioane, reteaua Twitter se bucura de o popularitate ceva mai scazuta, utilizatorii romani fiind in numar de doar 50.000. Cu toate acestea, cifrele sunt in crestere continua, in a doua jumatate a anului 2010 inregistrandu-se un nivel dublu al conturilor de social media.
In ceea ce priveste popularitatea companiilor in randul utilizatorilor din social media, firma Bit Defender pare sa fie una dintre cele mai simpatizate de romani, cu peste 33.000 de fani si 500 de interactiuni pe luna cu utilizatorii de Facebook. In acelasi timp, alte doua companii, Groupama Asigurari si BCR, se bucura de 16.708, respectiv 5.504 fani.
Legis Plus Legislatia Muncii
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Companiile incep abia acum sa isi atraga clienti noi prin crearea de strategii care sa ii atraga in mediul online si care sa ii apropie atat de compania propriu-zisa, cat si de produsele sau serviciile oferite.
ARTICOLE SIMILARE
Care sunt joburile viitorului: cum sa te orientezi inca de acumZiua Internationala a Sigurantei si Sanatatii in Munca - Recomandarile OIMObstacolul anului 2013 pentru tinerii care vor sa isi gaseasca un loc de muncaCati angajati romani ar actiona non-etic ca sa obtina un salariu mai mare"Dorinta de Craciun" - o noua campanie HOSPICE Casa SperanteiULTIMELE ARTICOLE
Aproape 74% dintre romani cred ca vor cheltui mai multi bani in a doua jumatate din 2024Proiectul privind salariul minim prevede ca NU vor exista diminuari salarialeIndicatori de performanta (KPI). Ce inseamna, tipuri si exempleFormularul pentru ajutorul de incalzire nu e nouTrei cursuri pentru un CV impresionant