Actiunea Cronos - ANAF si ITM controleaza companii din constructii, HORECA, transport si alimentatie publica!

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
30 Martie 2022
30 Martie 2022
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
controale ITMcontrol ANAFactiunea cronos
Actiunea Cronos - ANAF si ITM controleaza companii din constructii, HORECA, transport si alimentatie publica!
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Institutiile statului demareaza noi actiuni in ceea ce priveste sanatatea si securitatea in munca, dar si aplicarea drepturilor fundamentale ale angajatilor. In acest sens, a fost declansata actiunea de control Cronos pentru prevenirea si combaterea sustragerii de la declararea si fiscalizarea muncii, in scopul asigurarii, tuturor angajatilor din Romania, a accesului la protectia conferita de legislatia sociala si de legislatia muncii.
 
Aceasta este realizata de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), impreuna cu Inspectia Muncii (IM).
 

Ce firme vor fi verificate de ITM si ANAF?

 
Inspectorii de munca si inspectorii antifrauda fiscala participa la campania Cronos, iar acestia vor verifica firme specializate din domenii precum constructii si servicii conexe, HORECA, intretinerea si repararea autovehiculelor, transport, garda si protectie, infrumusetare si intretinere corporala, alimentatie publica, comert, servicii de curatenie.
 
Evident, sunt avute in prim-plan acele societati care platesc salarii mai mici, subdeclarate, fata de medie, dar si cei care au angajati incadrati cu salariul minim pe economie, cei care au cifre mari de afaceri, dar profitul declarat este foarte mic, cei care beneficiaza de imprumuturi semnificative de la asociati fara venituri justificative pentru creditari sau inregistreaza neconcordante intre informatiile declarate privind tranzactiile realizate si cele declarate de partenerii de afaceri.
 
Ca de fiecare data, controalele au in vedere combaterea fenomenului de "munca la negru", "munca la gri", adica salariile sunt subdeclarate sau declarate partial, contractele de munca subdeclarate, etc.
 
De asemenea, vor fi analizate livrari nedeclarate sau achizitii debunuri si serviciicare afecteaza TVA si impozitul pe profit, care pot cauza fraude fiscale, deoarece o buna parte a sumelor obtinute din aceste fraude sunt utilizate pentru finantarea muncii prestate fara forme legale, subdeclarata sau declarata partial. 
 
Controalele comune ale IM si DGAF-ANAF se vor derula pe intreaga perioada a PNRR si au vedere asigurarea accesului angajatului la sistemele de asiguraresociala si alte instrumente de protectie sociala, prin plata contributiilor aferente si reducerea decalajului fiscal la contributiile sociale obligatorii si laimpozitulpesalarii si declararea muncii in randul tuturor categoriilor de contribuabili.
 
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]