Asa cum prevede legea, contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor. Se noteaza insa ca aceste modificari ce se doresc efectuate, pot face referire la oricare dintre aspectele urmatoare: durata contractului, locul muncii, felul muncii, conditiile de munca, salariul sau timpul de munca si timpul de odihna.
Cu privire la modificarea locului de munca, aceasta masura poate fi executata numai cu acordul salariatului, prin act aditional la CIM. Angajatorul nu dispune de posibilitatea modificarii in mod unilateral al locului de munca detinut de salariat prin emiterea unei decizii de emiterea unei decizii de schimbare a locului de munca, ci prin incheierea cu salariatul a unui act aditional la CIM semnat de ambele parti prin care se prevede in mod expres aceasta modificare.
In continuare, potrivit dispozitiilor art. 17 alin. (5) din Codul muncii, republicat, orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
De notat ca data aparitiei modificarii la care se refera art. 17 alin. (5) din Codul muncii, republicat, este data acordului de vointa al celor doua parti in privinta modificarii locului de munca, angajator, pe de o parte, si salariat, pe de alta parte, si nu data deciziei unilaterale emise de angajator de modificare a locului de munca al salariatului.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic