Contributiile exagerate transforma angajatii in colaboratori

23 Martie 2011
23 Martie 2011
PFAanagajaticolaboratoricontributii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statisticile Registrului Comertului arata o dinamizare a segmentului microintreprinderilor, in intervalul 2008-2010. Peste 160.000 de romani alegand sa devina patroni, a scris „Saptamana Financiara”, care a observat ca foarte multi salariati au renuntat la traditionalele carti de munca si, printr-un acord cu angajatorul, au trecut la un statut de colaborator, existand un contract de prestari servicii intre compania in cadrul careia activau si microintreprinderea nou-infiintata pe numele lor.

Sursa citata a scris ca cei mai multi dintre salariatii care au ales aceasta varianta au optat pentru PFA-uri (110.596 de persoane), restul preferand intreprinderile individuale (43.912 de persoane) sau intreprinderile familiale (9.059 persoane).

Deschiderea unei microintreprinderi poate reprezenta pentru multi dintre cei care astazi activeaza pe o piata a muncii nesatisfacatoare sansa unor oportunitati noi. Dar pentru a face acest pas este nevoie de foarte mult curaj si de anumite competente profesionale. Capacitatea de munca este o marfa pe care romanii ar trebui sa invete sa o vanda.

Chiar daca aceasta oportunitate exista, si din ea ar putea rezulta o crestere a gradului de ocupare in Romania, statul nu s-a aplecat niciun moment asupra ei, a scris „Saptamana financiara”. Schimbarile intervenite in Codul Fiscal in ultimii ani arata chiar o indarjire a Guvernului de a distruge acest segment. In loc sa incurajeze oamenii sa se ajute singuri, prin deschiderea unor microintreprinderi, autoritatile cresc poverile fiscale pe acest sector, condamnand romanii la somaj.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]