Top 5 beneficii ale implementarii unui program de salarii in cadrul organizatiei tale

calcul salariibeneficii extra salariale 2019software de salarizare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In orice companie, toata lumea este usurata cand operatiunile legate de salarii decurg prompt, corect si la timp.

Calculul si plata salariilor sunt activitati repetitive, din ce in ce mai des automatizate de catre companiile de astazi, care le eficientizeaza in acest fel, reducand semnificativ volumul de munca al departamentului de resurse umane.

Implementarea unui soft de salarii va transforma procesul de HR, facandu-l mai usor si mai elegant: se reduce timpul necesar, iar personalul are mai mult timp si energie pentru a se dedica rezolvarii unor probleme mai complexe.

Ce activitati va sustine software-ul de salarizare?

Automatizand procesul de salarizare, vei rezolva problemele legate de calculul salariilor angajatilor, indiferent de numarul acestora sau de specificul activitatii. Software-ul iti va permite sa configurezi elementele care fac parte din procesul de salarizare: bonusuri, tichete de masa sau mariri de salariu.

Un soft de salarizare modern iti va permite sa setezi regulile ce vor asigura calculul automat al beneficiilor salariale si extra salariale si sa generezi automat statul de plata lunar. În plus, prin softul de salarizare vei putea genera rapoarte cu toate elementele care stau la baza calcularii salariilor.

Vei avea o evidenta exacta a orelor suplimentare realizate de fiecare angajat si colaborator sau a primelor acordate in fiecare caz – indiferent ca vorbim despre un salariat cu contract de munca nedeterminat sau de un PFA, o conventie civila sau un contract de drepturi de autor.

5 beneficii ale implementarii programului de salarizare in compania ta

  1. Castigi timp, prin procesarea automata, rapida si exacta a datelor

Utilizand un software de salarizare, rezolvi simplu si rapid problemele legate de calculul salarial. O activitate repetitiva, care ar putea bloca activitatea unor membri ai departamentului de resurse umane pentru mai multe zile, este eficientizata.

Membrii departamentului HR castiga timp pretios si energie pe care o vor putea folosi pentru proiecte care sa aduca un plus de valoare companiei.

  1. Ai acces rapid la date si rapoarte cu privire la salariati

Ori de cate ori ai nevoie, poti accesa istoricul datelor referitoare la salarizarea angajatilor sau poti genera alte rapoarte utile in analizele tale de business. Poti vedea rapid, de exemplu, care este impactul modificarilor unor taxe si impozite asupra performantelor companiei.

  1. Siguranta datelor si confidentialitatea

Platforma HR aleasa va fi configurata astfel incat accesul la date va fi permis doar persoanelor autorizate din companie. Datele angajatilor sunt securizate, un lucru extrem de important, mai ales in contextul aplicarii regulamentului privind protectia datelor personale – GDPR, din mai 2018. Un software de calcul al salariilor va fi conform cu regulamentul GDPR.

  1. Esti sigur ca respecti legislatia din Romania

Un program de salarizare va fi adaptat legislatiei, actualizat mereu in functie de cele mai noi prevederi ale domeniului. Programul de salarizare va tine cont in permanenta de actualizarile salariului minim pe economie si de celelalte modificari ale legislatiei muncii.

  1. Posibilitati de configurare pentru software-ul ales

Fiecare companie este diferita – din punct de vedere al marimii, organizarii sau al tipului de contracte cu angajatii si colaboratorii. Softul HR ales va putea fi configurat in functie de necesitatile specifice ale companiei tale, fiind flexibil si dovedindu-se util pentru o gama larga de situatii.

Echipa Sincron HR Software asigura servicii de consultanta pentru implementarea soft-ului HR, pentru o configurare optima, care sa integreze cele mai bune practici in domeniul resurselor umane din domeniul tau de activitate, dar si servicii de auditare si design de procese de HR.

Alegem un software de salarizare sau un soft HR All-in-one?

Departamentul HR are in responsabilitatea sa o serie de activitati interdependente. Pontajul va fi mereu corelat cu salarizarea si ambele vor utiliza date legate de administrarea personalului.

Raspunsul la aceasta intrebare este asadar complex si depinde de nevoile fiecarei companii in parte – consideram insa ca majoritatea vor constata cele mai mari beneficii optand pentru o aplicatie de tip modular, care sa automatizeze cel putin pontajul, salarizarea si administrarea personalului.

Atunci cand automatizam sarcinile repetitive – fie ca o facem printr-un soft HR All-in-one sau optam pentru achizitionarea modulelor importante, asa cum este programul de salarizare sau cel de pontaj, activitatea de HR primeste un sprijin semnificativ si ca atare se poate diversifica, ajungand sa fie mai valoroasa pentru companie, cu impact mai profund in activitatea acesteia.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
calcul salariibeneficii extra salariale 2019software de salarizare

Data aparitiei: 12 Aprilie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Top 5 beneficii ale implementarii unui program de salarii in cadrul organizatiei tale Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]