Cand angajatul poate cere concediu suplimentar de odihna. Conditii care trebuie indeplinite

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
02 Noiembrie 2016
02 Noiembrie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
concediu suplimentar odihnaconcediu odihnacodul muncii 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform Codului Muncii, cei care lucreaza in conditii grele de munca sau sufera din pricina unui handicap beneficiaza de concediu suplimentar de odihna.


Concediul de odihna suplimentar reprezinta un adaos la concediul de odihna de baza, stabilit potrivit legii si contractelor colective, in considerarea varstei, a starii de sanatate a persoanei, a conditiilor de munca in care lucreaza.


"In cazul in care un salariat a fost delegat pe o perioada de 60 zile calendaristice la o alta sectie, unde conform CCM se prevad 3 zile CO suplimentar, i le acord pe anul 2016 acestui salariat?" , intreba cineva in cadrul site-ului PortalCodulMuncii.ro


Conform art. 147 alin. (1) din Codul muncii, salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.

La alineatul (2) al aceluiasi articol din Codul muncii se arata ca numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

Angajatorul este obligat sa acorde 3 zile de concediu de odihna suplimentar, daca in contractul colectiv de munca la nivel de unitate este prevazut ca salariatii sa beneficieze de aceasta facilitate.


Conform Codului Muncii, toti anagajatii care beneficiaza de un contract individual de munca au dreptul la concediul de odihna.


In decursul unui an, angajatul poate avea concediu de odihna intre 20-22 zile pe an, in situatia in care lucreaza cu norma intreaga.

Citeste mai multe despre concediul de odihna pe PortalCodulMuncii




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]