Cum sa faci networking ca un expert

networkingcarte de vizitaclasor
Cum sa faci networking ca un expert
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In lumea competitiva a zilelor noastre, networking-ul nu mai reprezinta doar un bonus bine-venit, ci este o necesitate. Indiferent daca esti in cautarea unui nou loc de munca, iti doresti un mentor sau vrei sa iti extinzi cercul de cunoscuti din domeniul tau, networking-ul (relatiile cu ceilalti, in general, in domeniul de business) iti poate deschide usi despre care nici nu stiai ca exista. Insa aceasta socializare cu anumite obiective nu vine natural pentru toti. Cu o strategie bine pusa la punct si cu putina practica, oricine poate deveni un expert in networking. Iata cateva recomandari in acest sens. 

Fa-ti un plan

Documenteaza-te inainte, pentru a vedea ce persoane ai vrea sa cunosti. De exemplu, poti cunoaste proprietari de magazine de bijuterii, pentru creatiile tale handmade. 

De asemenea, tine cont si de audienta, atunci cand participi la un eveniment. Gandeste strategic atunci cand alegi natura evenimentului la care participi. De exemplu, daca vrei sa cunosti vlogerii culinari din zona ta, poti participa la o intalnire organizata de comunitate. 

Ia cu tine o carte de vizita deosebita

Majoritatea persoanelor care participa la evenimente de networking aduc carti de vizita, pentru a face schimb cu persoanele de care sunt interesate. Majoritatea au aceeasi forma si aceeasi culoare. Pentru a iesi in evidenta, alege un model de carte de vizita cu elemente din industria in care activezi. 

De exemplu, daca esti fotograf, proiecteaza o carte de vizita care sa aiba forma unei camere foto sau include o fotografie pe spate. Daca alegi sa iti personalizezi cartea de vizita, ai mai multe sanse sa pastrezi legatura cu persoanele intalnite, deoarece te vor tine minte. Nu uita sa ceri si tu carti de vizita, pentru a putea pastra legatura. 

Pentru o mai buna organizare, pune cartile de vizita primite intr-un clasor. Astfel, le vei putea organiza dupa tipul de eveniment la care participi, dar si in functie de cat de interesante ti s-au parut persoanele cunoscute. 

Ajuta-i pe ceilalti

Reciprocitatea este baza unei relatii solide, indiferent de natura sa. Acest lucru este remarcat si de psihologul Robert Cialdini, care spune ca persoanele ajutate simt nevoia de a ajuta sau de a se implica, la randul lor. Invitatia la o cafea, a unei persoane intalnite la un eveniment, este un mod simplu de a avea o discutie in doi.

Fii tu insuti

Atunci cand ai incredere in tine si in propriile abilitati, vei avea mai multe sanse de succes la un eveniment de networking. Atunci cand te pregatesti pentru un eveniment de socializare din domeniul tau, repeta raspunsurile la cele mai comune intrebari: „Ce faci?” sau „De cat timp esti in industrie?”. Daca ai un raspuns pregatit, lucrurile vor evolua firesc. 

In timpul evenimentului, initiaza conversatii cu persoanele din jur, strange-le mana, daca este cazul, mentine o postura dreapta si contact vizual. Astfel de forme de comunicare nonverbala arata ca ai incredere in tine si ca esti deschis la conversatie. 

Incepe de la cercul de prieteni 

Una dintre cele mai simple modalitati de a incepe sa faci networking este sa te conectezi cu persoanele pe care le cunosti deja. 

Poate ca este un fost sef sau un coleg de munca pe care nu il cunosti bine. Sau poate prietenul unui prieten lucreaza in domeniul tau. Vei fi surprins de cat de multe conexiuni ai deja la indemana. 

Interactioneaza cu oameni diferiti

Pe masura ce interactionezi cu tot mai multi oameni, vei descoperi noi oportunitati de afaceri, potentiali clienti sau angajati, colaboratori si parteneri de afaceri. Trebuie doar sa ai cel putin un lucru in comun, pentru a porni discutia. 

Participa la evenimente offline si online

Evenimentele de networking se pot desfasura atat in persoana, cat si online. Evenimentele offline iti permit sa intalnesti persoane de interes din comunitate. Insa, daca doresti sa iti extinzi reteaua de cunoscuti, poti participa la evenimente desfasurate online (prezentari, conferinte, lansari de produse/servicii), unde te poti conecta cu persoane cu idei asemanatoare, din tara sau din strainatate. 

Practica este mama invataturii, spune un vechi proverb. Activitatile de networking devin tot mai usoare, odata ce participi la tot mai multe evenimente, intalnesti oameni si te simti mai bine in pielea ta. Este nevoie de timp, efort si rabdare, pentru a avea o retea puternica de business. 

Sursa foto: Shutterstock

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
networkingcarte de vizitaclasor

Data aparitiei: 19 Decembrie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum sa faci networking ca un expert Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Cum sa faci networking ca un expert

Mai multe articole despre clasor
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]