Ministrul Muncii, somat sa demisioneze pentru micsorarea indemnizatiei de crestere a copilului

14 Martie 2011
14 Martie 2011
ministrul munciistrategia de reforma socialademisiePIN
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lavinia Sandru, presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), a cerut demisia lui Ioan Botis, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, ca urmare a diminuarii sumelor pentru indemnizatia de crestere a copilului prevazute pentru 2011-2013.

Strategia de reforma sociala 2011 - 2013, pe care ministrul Botis a afisat-o pe site-ul Ministerului Muncii, demonstreaza ca in urmatorii ani, guvernul pregateste o diminuare drastica a resurselor alocate cheltuielilor sociale pentru protectia si cresterea copilului cu 1,1 miliarde de lei.

Daca indemnizatiile si stimulentele pentru cresterea copilului vor fi diminuate cu 917 milioane lei pana in 2013, la 1,113 miliarde lei, de la 2,03 miliarde lei in 2010, asa cum scrie in document, inseamna ca din 207.000 de beneficiari cati se inregistreaza astazi la nivel national, se va ajunge la doar 129.000”, s-a aratat intr-un comunicat de presa.

„Domnul Botis ne spunea zilele trecute ca peste cativa ani nu va avea cine sa ne mai plateasca pensiile. Pai, dumnealui, prin aceste masuri, face tot posibilul ca acest fapt sa devina realitate. Daca in Romania nu se mai nasc copiii, pentru ca parintii nu sunt incurajati de stat sa o faca, atunci cum ne mai gandim ca aceasta tara mai are un viitor?

Din nefericire, politica practicata de acest guvern poate fi rezumata prin atitudinea unui alt ministru, Vreme, care ne sfatuia sa navigam pe Internet”, a spus Lavinia Sandru.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]