Ajutoarele sociale vor fi comasate in unul singur

15 Martie 2011
15 Martie 2011
ajutoare socialestrategia de reforma socialavenituri redusevenit minim de insertie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Potrivit strategiei privind reforma in domeniul asistentei sociale, elaborata de Ministerul Muncii, pana in anul 2013, sistemul de asistenta sociala pentru familiile cu venituri reduse va fi modificat, iar toate ajutoarele platite acum vor fi comasate intr-unul singur.

In strategie se arata ca se va institui o singura prestatie, bazata pe testarea mijloacelor (venituri realizate si bunuri mobile si imobile ce ar putea fi valorificate) prin unificarea venitului minim garantat, alocatiei pentru sustinerea familiei cat si a ajutorului pentru incalzirea locuintei.

Astfel, noua prestatie pentru sprijinirea familiilor cu venituri reduse se va baza pe testarea mijloacelor si se va acorda pe principiul utilizat in prezent la ajutorul social. Se va avea in vedere utilizarea unei scale de echivalenta pentru stabilirea limitei maxime a veniturilor pana la care o familie poate beneficia de noua prestatie precum si acordarea prestatiei ca diferenta intre veniturile familiei si limita maxima stabilita.

Practic, la nivelul anului 2013, in urma comasarii tuturor formelor de ajutor pentru familiile cu venituri reduse, va fi acordat doar un singur tip de ajutor, numit “venit minim de insertie”, la care se vor adauga doar subventiile pentru caldura, acordate la nivel local. Autoritatile estimeaza ca, in acel an, 404.000 de familii din Romania (medie lunara) vor beneficia de acest venit minim de insertie. (Sursa: Money.ro)

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]