Comisia Europeana acuza Romania de incalcarea anumitor proceduri legate de migratia legala

migratia legalamigranti
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comisia Europeana a deschis recent o procedura de constatare a neindeplinirii obligatiilor impotriva Romaniei, pentru transpunerea si punerea in aplicare incorecte a anumitor dispozitii privind respingerea cererilor de permise de sedere si obligatia de a justifica motivele de refuz, impuse in cadrul directivelor UE privind migratia legala.


De asemenea, Comisia a mai trimis scrisori de punere in intarziere Greciei, Olandei si Portugaliei, pentru impunerea de taxe excesive si disproportionate pentru acordarea de permise de sedere in temeiul directivelor UE privind migratia legala.

Aceste directive vizeaza conditiile de intrare si de sedere pentru anumite categorii de migranti, precum studenti, cercetatori si lucratori cu inalta calificare, insa si pentru rezidentii pe termen lung si beneficiarii normelor privind reunificarea familiei. Desi statelor membre li se permite sa perceapa taxe administrative pentru prelucrarea cererilor, taxele excesive si disproportionate incalca drepturile solicitantilor.

Aceasta priveste punerea in aplicare de catre toate cele 4 state membre a Directivei privind studentii (Directiva 2004/114/CE a Consiliului, a Directivei privind cercetatorii (Directiva 2005/71/CE a Consiliului, a Directivei privind cartea albastra (Directiva 2009/50/CE a Consiliului si a Directivei privind permisul unic (Directiva 2011/98/UE), precum si punerea in aplicare a Directivei privind rezidentii pe termen lung (Directiva 2003/109/CE a Consiliului si a Directivei privind reintregirea familiei de catre Grecia, Portugalia si Romania.

Grecia, Olanda, Portugalia si Romania au la dispozitie doua luni pentru a raspunde argumentelor prezentate de Comisie.


Prin pachetul sau lunar de decizii de constatare a neindeplinirii obligatiilor, Comisia Europeana urmareste actionarea in justitie a statelor membre care nu si-au indeplinit obligatiile ce le revin in temeiul legislatiei UE. Aceste decizii, care vizeaza diverse sectoare si domenii de politica ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzatoare a legislatiei UE, in beneficiul cetatenilor si al companiilor.

Principalele decizii adoptate de Comisie in luna decembrie includ 28 scrisori de punere in intarziere, 18 de avize motivate si 27 trimiteri in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene si sunt grupate pe domeniile: piata unica digitala;  ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune; energie; mediu; piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM-uri; justitie, consumatori si egalitatea de gen; afaceri maritime si pescuit; migratie, afaceri interne si cetatenie; Mobilitate si transporturi. Totodata, Comisia inchide 130 cazuri in care diferendele cu statele membre in cauza au fost solutionate fara a fi necesara continuarea procedurii de catre Comisie.

Pentru mai multe informatii privind procedura UE de constatare a neindeplinirii obligatiilor de stat membru, a se vedea textul integral al fisei informative. Pentru mai multe detalii referitoare la toate deciziile luate, va rugam sa consultati registrul deciziilor de constatare a neindeplinirii obligatiilor.



Sursa: Europa.eu



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
migratia legalamigranti

Data aparitiei: 08 Decembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Comisia Europeana acuza Romania de incalcarea anumitor proceduri legate de migratia legala Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]