25 la suta dintre angajatori nu acorda majorari salariale in 2020. Ce planuri au firmele la nivel national

majorari salarialeangajatorimajorare salariu 2020beneficii angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In 2020, conform unor date recent, se constata ca unul din patru angajatori nu va acorda nicio majorare salariala in 2020. Mai mult, 35,5% au precizat ca majorarile salariale planificate pentru 2020 vor fi de cel mult 5%.
 
Doar 13% dintre angajatori vor mari salariile cu pana la 10% si numai doi din zece angajatori au planificat pentru acest an majorari salariale de pana la 15% pentru angajatii din companie, se arata in studiul recent realizat de BestJobs.. Acelasi studiu arata ca numai 6,5% dintre respondenti vor majora salariile peste acest prag. 
 
Conform datelor cuprinse in studiu, doar 25% dintre angajatori au precizat ca majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2020 le va afecta bugetul de personal, astfel a vor lua masuri precum restrangerea cheltuielilor cu beneficiile extrasalariale, comasarea unor functii, automatizarea unor procese si restructurarea unor pozitii. 
 
Referitor la beneficiile extrasalariale, potrivit aceluiasi studiu, 65,5% dintre angajatori vor continua sa  acorde tichetele de masa si 58% intentioneaza sa acorde prime pentru ocazii speciale. 
 
Doar 39% dintre angajatori au in vedere organizarea de petreceri pentru angajati si doar 38,7% dintre respondenti vor sustine cheltuielile cu transportul ale angajatilor. In schimb, 35% dintre angajatori vor investi in cursuri si traininguri de dezvoltare personala pentru angajati.
 
 
Alte beneficii vor fi reprezentate teambuilding-uri, abonamente la clinici medicale private sau abonamente la sali de sport. Aproximativ doi din zece respondenti sustin ca vor oferi un program flexibil de munca, citeaza Mediafax studiul amintit. 
 
Totodata, se mentioneaza ca se vor face angajari si in 2020 astfel ca pentru primele 6 luni din an se estimeaza ca sase din zece angajatori vor deschide pana la 10 pozitii noi, iar unul din zece va deschide intre 10 si 20 pozitii. Pentru fiecare dintre acestea, 42% dintre angajatori vor recruta intre 2 si 5 angajati, iar o treime vor deschide pozitii ce vor fi acoperite de un singur angajat. Alti aproape 10% vor avea nevoie de 5 pana la 20 de angajati pe fiecare pozitie nou deschisa. In majoritatea cazurilor, recrutarea se va face pe termen lung. 
 
De asemenea, potrivit studiului, 39% dintre pozitiile ce vor fi deschise in perioada ianuarie-iunie a acestui an vor fi pentru muncitori necalificati, 35% vor fi pentru muncitori calificati, iar 26%, pentru personal la birou. 
 
Cele mai cautate specializari pentru care va fi recrutat personal vor fi in vanzari (55%), productie (29%), administrativ (28%), inginerie (25,8%) si logistica (19,3%). De asemenea, companiile mai au nevoie de angajati specializati in domeniile financiar-contabil (19%), customer service (17%), management si consultanta (12,3%), controlul calitatii (11,9), constructii (11,9%), business development (11,4%).
 
Jumatate (51,6%) dintre angajatori estimeaza ca cele mai multe angajari vor fi pentru nivel entry-level (0-2 ani experienta), iar 42% vor avea nevoie in special de angajati care au 2-5 ani de experienta (middle level). 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorari salarialeangajatorimajorare salariu 2020beneficii angajati

Data aparitiei: 31 Ianuarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

25 la suta dintre angajatori nu acorda majorari salariale in 2020. Ce planuri au firmele la nivel national Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]