Muncitorii primesc bonusul de prezenta, atunci cand vin la munca. Ce alte facilitati mai ofera, in ultima vreme, angajatorii

Mara Dobrin
Mara Dobrin
28 Noiembrie 2016
28 Noiembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
bonusul de prezentamuncitori bonus prezentamuncitor bonus disciplina
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu este nimic nou faptul ca multi angajatori romani se confrunta cu o reala criza a fortei de munca, acestia nu reusesc sa gaseasca intotdeauna oamenii de care au nevoie, desi au avut loc cresteri salariale.
 



 
Asa se face ca muncitorii din diverse industrii sunt stimultati sa vina la munca deoarece li se pune...prezenta. Iar aceasta costa bani, dat fiind faptul ca a fost introdus, in multe fabrici din tara, bonusul de prezenta. 



 
Foarte multi dintre cei care lucreaza in provincie au propriile gospodarii, iar in timpul sezonului agricol, de exemplu, acestia nu mai sunt interesati sa vina la munca. Muncitorii prefera sa lucreze in propriile gospodarii, afectand fluxul productivitatii companiilor prezente in zonele respective, observa un consultant Manpower, una dintre cele mai mari companii de resurse umane din lume.



 
Aceste bonusuri: de eficienta, de disciplina, de calitate, etc au fost introduse sde catre angajatori de ceva timp, acestia reusind sa le trezeasca interesul celor obisnuiti sa lucreze in propria gospodarie sa vina la serviciu.


 
 
Nici nu este de mirare ca angajatorii doresc sa le ofere cat mai multe beneficii angajatilor, dar fiind faptul ca in Romania, companiile se confrunta cu o adevarata criza a fortei de munca.
 

 
Tocmai pentru a atrage candidati, firmele care doresc sa se dezvolte au ales sa apeleze la introducerea bonusarii, adica marirea valorii bonusurilor deja oferita. In acest sens, s-a ajuns la practicarea metodei de recrutare direct de la companiile competitoare, ceea ce a dus si la marirea salariilor.


 
Astfel, s-a inregistrat o crestere de 22,34% a bonusurilor in al treilea trimestru, fata de perioada similara a anului trecut.

 
 
Conform analizei, managerii nu mai considera ca este necesar sa astepte pana la sfarsitul anului pentru a le oferi bonusuri angajatilor, ci realizeaza acest fapt de-a lungul anului....citeste mai multe despre bonusurile din mediul privat aici
 


 
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]