Sapte din zece companii vor oferi beneficii de Craciun angajatilor - ce ofera majoritatea angajatorilor, in 2022?

beneficii angajati sarbatoribeneficii salariati 2022
Sapte din zece companii vor oferi beneficii de Craciun angajatilor - ce ofera majoritatea angajatorilor, in 2022?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sarbatorile se apropie, iar angajatorii si managerii HR se pregatesc sa acorde varii beneficii sau bonusuri, la final de an. Un studiu recent arata ca sapte din zece companii vor oferi anul acesta beneficii de Craciun angajatilor, cei mai multi dintre angajatori optand pentru prime in bani, petreceri cu echipa si cosuri cu produse de sezon.
 
Astfel, o treime dintre acestia au alocat un buget de peste 1.000 de lei/angajat, conform Agerpres.
 
Peste 70% dintre companiile participante la cel mai recent sondaj eJobs au declarat ca anul acesta vor oferi angajatilor beneficii extrasalariale de sarbatori.
 
De asemenea, 7,5% au raspuns ferm ca nu au bugetat o astfel de actiune, in timp de 22,5% nu stiu inca daca vor face sau nu ceva in acest sens. 64,3% au ales primele in bani, care reprezinta, de altfel, si stimulentul cel mai dorit de angajati.
 

Peste 40% dintre companii organizeaza petreceri de final de an

 
Aproximativ 43% vor organiza o petrecere de final de an pentru toata echipa, iar 28,6% dintre angajatori vor achizitiona cosuri cu produse specifice de sezon pentru toti angajatii.
 
Ce alte beneficii vor mai oferi angajatorii? Vouchere si tichete cadou, zile libere suplimentare, tichete de vacanta si tombole cu premii.
 
"A devenit o traditie ca finalul de an sa fie marcat de angajatori cu astfel de recompense pentru angajati si, chiar daca valoarea pachetelor oferite a fluctuat de la un an la altul, a ramas un obicei de la care companiile nu au abdicat nici macar in anii mai dificili din punct de vedere economic. Ce am observat, de asemenea, este ca ramane relativ constanta predilectia pentru anumite tipuri de stimulente. Spre exemplu, primele in bani sunt cele mai apreciate de angajati si, prin urmare, raman si cel mai des oferite", a afirmat Ana Calugaru, ejobs Romania.
 

La ce valoare va ajunge pachetul de sarbatori?

 
Aproape o treime dintre respondenti au declarat ca valoarea pachetului de sarbatori va fi de peste 1.000 de lei pentru fiecare angajat. Totodata, 25% au alocat, in acest scop, intre 400 si 600 de lei, 14,3% intre 200 si 400 de lei, 7,1% intre 600 si 800 de lei, iar 3,6% intre 800 si 1.000 de lei.
 
Totusi, circa 21,4%, in schimb, se vor limita la un buget cuprins intre 100 si 200 de lei pentru fiecare angajat din companie.
 
"Companiile masoara constant nivelul de satisfactie a angajatilor, iar unul dintre elementele pe care le urmaresc este legat de cum ar putea sa creasca motivatia inclusiv folosind stimulente extrinseci, precum beneficiile. De aceea, i-am intrebat si ce ar oferi angajatilor, daca nu ar avea limita de buget, astfel incat sa se diferentieze in piata ca un angajator dezirabil in aceasta perioada. 65% au pus pe primul loc salariile suplimentare pentru toti angajatii, iar pe locul al doilea (mentionat de 52,5% dintre manageri) se afla saptamana de lucru de patru zile, cu scurtarea programului la 32 de ore pe saptamana", a adaugat Ana Calugaru.
 
In jur de 35% dintre ei chestionati au adaugat faptul ca angajatii ar dori extinderea pachetului de beneficii si catre membrii familiei, iar 30% cred ca acoperirea cheltuielilor casnice ar fi un beneficiu care le-ar aduce o bila alba in relatia cu angajatii si cu candidatii.
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
beneficii angajati sarbatoribeneficii salariati 2022

Data aparitiei: 10 Noiembrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sapte din zece companii vor oferi beneficii de Craciun angajatilor - ce ofera majoritatea angajatorilor, in 2022? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]